Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Τους ξάφριζαν, παριστάνοντας τους… τεχνικούς της ΔΕΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τους ξάφριζαν, παριστάνοντας τους… τεχνικούς της ΔΕΗ

Του Πέτρου Καρσιώτη Υποδύονταν τους τεχνικούς της ΔΕΗ, έμπαιναν στα σπίτια πολιτών, έλεγαν ότι υπήρχε «διαρροή ρεύματος» και κίνδυνος πυρκαγιάς και εν τέλει έπειθαν τους ανύποπτους ιδιοκτήτες ότι έπρεπε να απομακρύνουν από το σπίτι «μετρητά και κοσμήματα»! Πανικόβλητοι οι ένοικοι έσπευδαν να απομακρύνουν τα υπάρχοντά τους Πανικόβλητοι οι ένοικοι όταν άκουγαν ότι υπήρχε κίνδυνος ηλεκτροπληξίας […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Υποδύονταν τους τεχνικούς της ΔΕΗ, έμπαιναν στα σπίτια πολιτών, έλεγαν ότι υπήρχε «διαρροή ρεύματος» και κίνδυνος πυρκαγιάς και εν τέλει έπειθαν τους ανύποπτους ιδιοκτήτες ότι έπρεπε να απομακρύνουν από το σπίτι «μετρητά και κοσμήματα»!

Πανικόβλητοι οι ένοικοι έσπευδαν να απομακρύνουν τα υπάρχοντά τους

Πανικόβλητοι οι ένοικοι όταν άκουγαν ότι υπήρχε κίνδυνος ηλεκτροπληξίας και βαρύτατου τραυματισμού, έσπευδαν να συγκεντρώσουν τα υπάρχοντά τους και να τα εναποθέσουν σε εξωτερικό χώρο «μακριά από τη διαρροή»!

Όπως συμβαίνει σ αυτές τις περιπτώσεις απάτης, σε κάποια στιγμή που οι ένοικοι πηγαινοέρχονταν κουβαλώντας «ό,τι είχαν και δεν είχαν» τα άρπαζαν και γίνονταν… καπνός!

Τους συνέλαβαν άντρες της ΔΙΑΣ μετά από καταδίωξη

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ συνέλαβαν μετά από καταδίωξη και μετά από την τελευταία απάτη, δύο τέτοιους δήθεν τεχνικούς, τους οποίους οδήγησαν στην Ασφάλεια της περιοχής.

Καταγγελίες πολιτών για… τεχνικούς με τα κατσαβίδια στα χέρια

Οι αστυνομικοί της  Ασφάλειας Κοζάνης ερεύνησαν καταγγελίες πολιτών για δράστες της συγκεκριμένης απάτης από άτομα που εμφανίζονταν με τα… κατσαβίδια στα χέρια ως τεχνικοί της ΔΕΗ.

Εξιχνίασαν έξι περιπτώσεις απάτης

Κατάφεραν να εξιχνιάσουν έξι παρόμοιες περιπτώσεις απάτης που διαπράχθηκαν με τον ίδιο τρόπο σε βάρος έξι πολιτών, στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένων.

Επεστράφησαν χρήματα και κοσμήματα στα θύματα

Σημειώνεται ότι στην κατοχή των συλληφθέντων, 39χρονου και 55χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 1045 ευρώ και κοσμήματα, ενώ σε μία 81χρονη, που είχε πέσει επίσης θύμα, αποδόθηκαν  8 χρυσά κοσμήματα και το χρηματικό ποσό των 750 ευρώ, που είχαν αρπάξει οι δράστες.

Ερευνούν και για άλλες περιπτώσεις απάτης

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης, ενώ παράλληλα ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις