Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ανακάλεσε την παραίτησή του ο Χαρίρι
ΚΟΣΜΟΣ

Ανακάλεσε την παραίτησή του ο Χαρίρι

O πρωθυπουργός του Λιβάνου Σαάντ Χαρίρι ανακάλεσε την παραίτησή του, την οποία είχε υποβάλει από τη Σαουδική Αραβία στις αρχές Νοεμβρίου στον πρόεδρο της χώρας, Μισέλ Αούν. Η παραίτηση Χαρίρι είχε λάβει διεθνείς διαστάσεις, καθώς πολλοί διεθνείς παράγοντες θεώρησαν ότι έγινε υπό καθεστώς εκβιασμού του από την Σαουδική Αραβία, χώρα με την οποία ο ίδιος […]

O πρωθυπουργός του Λιβάνου Σαάντ Χαρίρι ανακάλεσε την παραίτησή του, την οποία είχε υποβάλει από τη Σαουδική Αραβία στις αρχές Νοεμβρίου στον πρόεδρο της χώρας, Μισέλ Αούν.

Η παραίτηση Χαρίρι είχε λάβει διεθνείς διαστάσεις, καθώς πολλοί διεθνείς παράγοντες θεώρησαν ότι έγινε υπό καθεστώς εκβιασμού του από την Σαουδική Αραβία, χώρα με την οποία ο ίδιος διατηρεί πολιτικές και οικονομικές σχέσεις.

Μετά από παραμονή εβδομάδων στο Ριάντ, ο Χαρίρι ταξίδεψε στο Παρίσι όπου έγινε δεκτός από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, άφησε στη γαλλική πρωτεύουσα την οικογένειά του και επέστρεψε στον Λίβανο, όπου ανέλαβε ξανά τα καθήκοντά του ως επικεφαλής της κυβέρνησης.

Ο Χαρίρι, φιλοδυτικός σουνίτης μουσουλμάνος, είχε καταγγείλει την Τεχεράνη για εμπλοκή στα εσωτερικά του Λιβάνου με όργανο τη σιιτική ισλαμιστική Χεζμπολάχ, η οποία όμως συμμετέχει στην κυβέρνησή του Επιπλέον, είχε καταγγείλει τον φιλοϊρανό πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ ότι σχεδιάζει τη δολοφονία του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις