Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά στο κελί του έβαλε ο Νίκος Μαζιώτης
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο κελί του έβαλε ο Νίκος Μαζιώτης

Ο Νίκος Μαζιώτης και η σύζυγός του Πόλα Ρούπα, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές Κορυδαλλού βρίσκονται σε απεργία πείνας εδώ και 25 ημέρες. Τα δύο μέλη του Επαναστατικού Αγώνα διαμαρτύρονται για τις συνθήκες κράτησης, για τα επισκεπτήρια μεταξύ τους, αλλά και με το παιδί τους, και ζητούν την απόσυρση του νέου σωφρονιστικού κώδικα. Το βράδυ της Δευτέρας, σύμφωνα με πληροφορίες, […]

Ο Νίκος Μαζιώτης και η σύζυγός του Πόλα Ρούπα, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές Κορυδαλλού βρίσκονται σε απεργία πείνας εδώ και 25 ημέρες.

Τα δύο μέλη του Επαναστατικού Αγώνα διαμαρτύρονται για τις συνθήκες κράτησης, για τα επισκεπτήρια μεταξύ τους, αλλά και με το παιδί τους, και ζητούν την απόσυρση του νέου σωφρονιστικού κώδικα.

Το βράδυ της Δευτέρας, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κρατούμενος, βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ και διαμαρτυρόταν στη διεύθυνση των φυλακών Κορυδαλλού για τη μη ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Σε κάποια στιγμή, έβαλε φωτιά στα σεντόνια του και σε χαρτιά, όμως χάρη στην επέμβαση των υπαλλήλων της φυλακής και άλλων κρατουμένων η φωτιά δεν επεκτάθηκε.

Ωστόσο ο Νίκος Μαζιώτης εισέπνευσε καπνούς με αποτέλεσμα να χρειαστεί να μεταφερθεί στο νοσοκομείο των φυλακών.

Επιστολή του Νίκου Μαζιώτη

Σύμφωνα με την efsyn.gr, ο ίδιος ο απεργός πείνας, που μοιάζει να μη συνειδητοποιεί πλέον τον αντίκτυπο των ενεργειών του, με νέα επιστολή-ανάρτηση καταγγέλλει επικείμενη απόφαση του εισαγγελέα για μεταφορά του ίδιου και της Πόλας Ρούπα ξανά στο νοσοκομείο, χωρίς να διασφαλίζεται, σύμφωνα με τον ίδιο, η δυνατότητα να επικοινωνούν από εκεί με το παιδί τους.

Ο Μαζιώτης αναφέρει ότι «έβαλα φωτιά στη στάση του υπαλλήλου που ελέγχει με τηλεχειριστήριο την κιγκλίδα, κατέστρεψα τους λαμπτήρες του διαδρόμου, προκάλεσα φθορές σε κελιά, έσπασα υδραυλικά, νιπτήρες και λεκάνες».

Τα όσα περιγράφει δημιουργούν πολλά ερωτήματα για το πώς μπορεί να παραμείνει η απεργία πείνας μια ακραία αλλά μέχρι τώρα περιφρουρημένη και σεβαστή επιλογή από κάθε κρατούμενο που έφτανε στο σημείο να καταφύγει σε αυτήν, διεκδικώντας να γίνουν σεβαστά τα νόμιμα δικαιώματά του.

Οι δύο απεργοί πείνας προβάλλουν τρία διαφορετικά αιτήματα: Το πρώτο είναι η δυνατότητά τους να επικοινωνούν με το παιδί τους. Το αίτημα έχει γίνει ήδη εδώ και καιρό δεκτό και αυξήθηκαν και οι ώρες του κοινού επισκεπτηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες των αρμοδίων, τους έχει δοθεί επίσης η δυνατότητα και μεταξύ τους συναντήσεων, η διάρκεια των οποίων αυξήθηκε σε μιάμιση ώρα (οι ίδιοι ζητούσαν 2 ώρες).

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο αίτημα περί παύσης της απομόνωσης του Νίκου Μαζιώτη, οι πληροφορίες λένε ότι δεν προκύπτει κάτι τέτοιο, μια και ο ίδιος φαίνεται πως για άγνωστους λόγους έχει έρθει συχνά σε προστριβή με συγκρατούμενούς του, με αποτέλεσμα σε δύο τουλάχιστον χώρους κράτησης να υπάρχουν προβλήματα συμβίωσης.

Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται σε χώρο μαζί με άλλον έναν κρατούμενο που φαίνεται ότι έχει δεχτεί απειλές και χρήζει προστασίας.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις