Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Η γυμναστική της ευτυχίας!
ΥΓΕΙΑ

Η γυμναστική της ευτυχίας!

Η γυμναστική τρεις φορές την εβδομάδα μειώνει τον κίνδυνο κατάθλιψης κατά 19%, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση JAMA Psychiatry. Τόσο η σωματική όσο και η ψυχολογική βελτίωση της υγείας μας είναι σπουδαίο κίνητρο για να παραγκωνίσουμε την αναβλητικότητα και να εστιάσουμε στα οφέλη που μας προσφέρει. Αρχικά, άσκηση είναι ένα είδος μυϊκής […]

Η γυμναστική τρεις φορές την εβδομάδα μειώνει τον κίνδυνο κατάθλιψης κατά 19%, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση JAMA Psychiatry.

Τόσο η σωματική όσο και η ψυχολογική βελτίωση της υγείας μας είναι σπουδαίο κίνητρο για να παραγκωνίσουμε την αναβλητικότητα και να εστιάσουμε στα οφέλη που μας προσφέρει.

Αρχικά, άσκηση είναι ένα είδος μυϊκής προσπάθειας με σχεδιασμένη ένταση, διάρκεια και συχνότητα που εντάσσεται στο καθημερινό μας πρόγραμμα με βασικό σκοπό τη βελτίωση της υγείας μας.

Συγκεκριμένα η αερόβια άσκηση μαζί με ψυχολογική υποστήριξη  είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες για άτομα με καταθλιπτικές διαταραχές από ότι η συμβουλευτική ψυχολογία μόνη της.

Ο εχθρός της κατάθλιψης είναι υψηλότερος για άτομα που αδρανούν στην καθημερινότητά τους, σε σχέση με άτομα που δραστηριοποιούνται καθημερινά.

Η άσκηση μπορεί μόνο να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα και να βοηθήσει ώστε ν’ απεγκλωβιστείτε από αυτό τον φαύλο κύκλο.

Επίσης ερευνητές από το Κολλέγιο του Λονδίνου διαπίστωσαν μάλιστα ότι η σχέση γυμναστικής και κατάθλιψης είναι αμφίδρομη: τα άτομα που εκδηλώνουν καταθλιπτικά συμπτώματα γυμνάζονται λιγότερο και ταυτόχρονα τα άτομα που γυμνάζονται λίγο είναι πιο πιθανό να εκδηλώσουν κατάθλιψη.

Σηκωθείτε από τον καναπέ και σπάστε τον φαύλο κύκλο!

Λευκοθέα Καβρουλάκη

Σύμβουλος ευεξίας και υγείας.

Πτυχιούχος Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Μsc «Θεραπευτική Ιατρική» της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις