Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Λογισμικό στο Facebook θα εντοπίζει χρήστες με σοβαρές τάσεις αυτοκτονίας
PLUS

Λογισμικό στο Facebook θα εντοπίζει χρήστες με σοβαρές τάσεις αυτοκτονίας

Σε διεθνή κλίμακα πλέον -αλλά προς το παρόν όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση- τo Facebook θα χρησιμοποιήσει ένα νέο λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο μπορεί, παρακολουθώντας τις αναρτήσεις, τα βίντεο και τα σχόλια των χρηστών, να εντοπίζει εκείνους που έχουν σοβαρές τάσεις αυτοκτονίας. Ελπίζεται ότι με αυτό τον τρόπο θα προληφθούν πολλές αυτοκτονίες, καθώς το λογισμικό […]

Σε διεθνή κλίμακα πλέον -αλλά προς το παρόν όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση- τo Facebook θα χρησιμοποιήσει ένα νέο λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο μπορεί, παρακολουθώντας τις αναρτήσεις, τα βίντεο και τα σχόλια των χρηστών, να εντοπίζει εκείνους που έχουν σοβαρές τάσεις αυτοκτονίας. Ελπίζεται ότι με αυτό τον τρόπο θα προληφθούν πολλές αυτοκτονίες, καθώς το λογισμικό θα ανιχνεύει έγκαιρα τους ανθρώπους με τέτοιες τάσεις, προτού καν τους αναφέρουν άλλοι χρήστες (user alerts).

Ο αρμόδιος αντιπρόεδρος του Facebook ανέφερε ότι η νέα τεχνολογία, που ήδη δοκιμάσθηκε με επιτυχία στις ΗΠΑ, θα εφαρμοσθεί παγκόσμια, αλλά όχι στην Ευρωπαϊκή΄Ενωση, όπου οι ευαισθησίες των πολιτών και οι νόμοι περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων δεν επιτρέπουν την παρακολούθηση των στοιχείων των χρηστών. Το Facebook δεν έχει αποκαλύψει πολλές τεχνικές λεπτομέρειες για το νέο λογισμικό, το οποίο αναζητεί στα κείμενα των χρηστών φράσεις-κλειδιά, οι οποίες μπορεί να παραπέμπουν σε μελλοντική απόπειρα αυτοκτονίας. Το Facebook έχει δημιουργήσει μια ομάδα ειδικών που έχουν εκπαιδευθεί στις αυτοκτονίες και στην πρόκληση αυτοτραυματισμού, οι οποίοι αναλαμβάνουν τον χειρισμό κάθε υπόθεσης μετά την ανίχνευση από το «έξυπνο» λογισμικό. Η ομάδα αυτή μπορεί να ειδοποιεί τις αρχές ή τους φίλους και συγγενείς, να δίνει συμβουλές στον ίδιο τον χρήστη κ.ά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις