Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Το… ποδήλατο, η κόκα και οι σημειώσεις του Σέρβου
ΕΛΛΑΔΑ

Το… ποδήλατο, η κόκα και οι σημειώσεις του Σέρβου

Του Πέτρου Καρσιώτη Από τη μία τον έβλεπαν να κάνει…  ορθοπεταλιές με το ποδήλατό του στους δρόμους της Βάρκιζας και από την άλλη γνώριζαν ότι μόλις κατέβαινε από το ποδήλατο, ερχόταν σε επαφές με μεγαλέμπορους κοκαΐνης, στην Ελλάδα και σε χώρες της Ευρώπης! H εισαγωγή της κοκαΐνης έγινε από Λατινική Αμερική Ο λόγος για τον Σέρβο  Μάρτιν, […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Από τη μία τον έβλεπαν να κάνει…  ορθοπεταλιές με το ποδήλατό του στους δρόμους της Βάρκιζας και από την άλλη γνώριζαν ότι μόλις κατέβαινε από το ποδήλατο, ερχόταν σε επαφές με μεγαλέμπορους κοκαΐνης, στην Ελλάδα και σε χώρες της Ευρώπης!

H εισαγωγή της κοκαΐνης έγινε από Λατινική Αμερική

Ο λόγος για τον Σέρβο  Μάρτιν, τον 35χρονο μέλος του καρτέλ της κοκαΐνης, το οποίο εισήγαγε στη χώρα μας από τη Λατινική Αμερική σε αυτή τη χρονική στιγμή 136 κιλά κοκαΐνης υψηλής καθαρότητας, αξίας άνω των 7,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Το ίδιο καρτέλ έχει εισάγει κι άλλες ποσότητες κόκας

Η Δίωξη  Ναρκωτικών που γνωρίζει ότι το ίδιο καρτέλ έχει εισάγει και διακινήσει και άλλες μεγάλες ποσότητες του ακριβού ναρκωτικού, υπολογίζει τα κέρδη του κυκλώματος στα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Μετά τη σύλληψη του… ποδηλάτη, καταζητείται και ο Ιβάν

Ήδη μετά τη σύλληψη του… ποδηλάτη Μάρτιν, καταζητείται στη χώρα μας και δεύτερος Σέρβος με το όνομα Ιβάν, ο οποίος φέρεται να έκανε και πολλές από τις συναντήσεις με ντίλερ που επρόκειτο να παραλάβουν «κομμάτια» της κοκαΐνης.

Σημειώσεις με 31 ονόματα υποψηφίων αγοραστών κοκαΐνης

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο πολυτελές διαμέρισμα της Βάρκιζας, όπου διέμενε ο Μάρτιν, ο οποίος όταν δεν ανέβαινε στο ποδήλατο οδηγούσε πολυτελές αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού, οι αστυνομικοί εκτός από την κοκαΐνη και χρηματικό ποσό βρήκαν και έχουν στα χέρια τους ιδιόγραφες σημειώσεις των δύο Σέρβων!

Σ’ αυτές πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες αναφέρονται  στοιχεία, τα οποία παραπέμπουν σε 31 ονόματα Ελλήνων και Ευρωπαίων ντίλερ με τους οποίους επρόκειτο να έλθει σε  επαφή η ερχόταν ήδη το δίδυμο των Σέρβων μεγαλεμπόρων κοκαΐνης και όχι… αποθηκάριων όπως αρχικά είχε παρουσιαστεί.

Μια ανώνυμη πληροφορία οδήγησε στη σύλληψη του Μάρτιν

Η Δίωξη Ναρκωτικών όπως αναφέρει στο διαβιβαστικό της προς τον εισαγγελέα έλαβε την πληροφορία και τα χαρακτηριστικά του Μάρτιν προ δεκαπενθημέρου περίπου, όπως και τον τόπο διαμονής του, αλλά και ό,τι  αφορούσε τις δραστηριότητές του.

Έθεσαν την πολυκατοικία της Βάρκιζας υπό επιτήρηση

Η πολυκατοικία ετέθη από τους άνδρες της Δίωξης  υπό διακριτική επιτήρηση.

Έβγαινε τακτικά από το διαμέρισμα και μετά από λίγα λεπτά επέστρεφε

Οι αστυνομικοί φροντίζοντας να μείνουν αθέατοι για να μην γίνουν αντιληπτοί από τον Σέρβο, τον έβλεπαν να βγαίνει τακτικά από την πολυκατοικία, να έχει ολιγόλεπτες συναντήσεις με διάφορα άτομα στις περιοχές Βάρης και Βάρκιζας και να επιστρέφει.

Ο εκνευρισμός τους, τους έκανε να πιστέψουν ότι τους είχε αντιληφθεί

Σε κάποια στιγμή που οδηγούσε το όχημα μεγάλου κυβισμού, οι αστυνομικοί που τον ακολουθούσαν κατάλαβαν ότι οδηγούσε νευρικά και ο τρόπος οδήγησης τους έκανε να πιστέψουν ότι τους είχε αντιληφθεί.

Δόθηκε εντολή για τη σύλληψή του πριν διαφύγει

Για τον λόγο αυτό και για να μην εξαφανιστεί δόθηκε η εντολή να ακινητοποιηθεί και να συλληφθεί όπως και έγινε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις