Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την ποσότητα κοκαΐνης… ρεκόρ που εντόπισε η ΕΛΑΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την ποσότητα κοκαΐνης… ρεκόρ που εντόπισε η ΕΛΑΣ

Στη δημοσιότητα δόθηκαν σήμερα, από την ΕΛ.ΑΣ., οι πρώτες εικόνες από τα 135 κιλά κοκαΐνης, που βρέθηκαν το Σάββατο σε υπερπολυτελές διαμέρισμα στη Βάρκιζα. Στο διαμέρισμα, το οποίο χρησιμοποιούνταν από τον 33χρονο Σέρβο ως χώρος αποθήκευσης – φύλαξης των ναρκωτικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 124 συσκευασίες κοκαΐνης, οι οποίες έφεραν διάφορα λογότυπα ποιοτήτων κοκαΐνης, υποδηλωτικών της […]

Στη δημοσιότητα δόθηκαν σήμερα, από την ΕΛ.ΑΣ., οι πρώτες εικόνες από τα 135 κιλά κοκαΐνης, που βρέθηκαν το Σάββατο σε υπερπολυτελές διαμέρισμα στη Βάρκιζα.

Στο διαμέρισμα, το οποίο χρησιμοποιούνταν από τον 33χρονο Σέρβο ως χώρος αποθήκευσης – φύλαξης των ναρκωτικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 124 συσκευασίες κοκαΐνης, οι οποίες έφεραν διάφορα λογότυπα ποιοτήτων κοκαΐνης, υποδηλωτικών της προελεύσεως εγκληματικών οργανώσεων της Λατινικής Αμερικής.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

-ποσότητα κοκαΐνης βάρους -136- κιλών και -75- γραμμαρίων,
-το χρηματικό ποσό των -12.830- ευρώ και -3- δολαρίων Η.Π.Α.,
-ΙΧΕ αυτοκίνητο και ποδήλατο,
-τέσσερις (4) συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
-δύο (2) θερμοσυγκολητές και
-πλήθος νάιλον συσκευασιών για τη συσκευασία ναρκωτικών

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Η αξία της κοκαΐνης υπολογίζεται στα 5 εκατ.ευρώ, ενώ από την προανάκριση προκύπτει ότι εμπλέκονται και γνωστά ονόματα της Αθήνας, ενώ αναζητείται ακόμη ένα άτομο και γίνονται έρευνες στην Αττική.

Η έρευνα της Αστυνομίας συνεχίζεται, καθώς το κύκλωμα απαρτίζεται από δεκάδες άτομα. Ο άνδρας που συνελήφθη οδηγήθηκε στην ασφάλεια για ανάκριση.

Οι αστυνομικοί είχαν φροντίσει πριν την επιχείρηση να εξασφαλίσουν ένταλμα για εξονυχιστική έρευνα της πολυτελούς κατοικίας και ερευνούν τον ρόλο του αλλοδαπού συλληφθέντα.

Οι ποινικολόγοι Σάκης Κεχαγιόγλου και Γεώργιος Δρύλλης ανέλαβαν από κοινού την υπεράσπιση του Σέρβου. Όπως αναφέρουν σε δήλωσή τους: «Αναλάβαμε την υπεράσπιση του 33χρονου ο οποίος θα απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη 5 Δεκεμβρίου. Η κατάσχεση της σημαντικής ποσότητας κοκαΐνης αποτελεί αναμφισβήτητα επιτυχία της Δίωξης Ναρκωτικών. Ο βαθμός, δε, εμπλοκής του εντολέα μας και η περιγραφή των γεγονότων όπως συνέβησαν, αλλά και ο καθορισμός της δικής του ευθύνης, θα διαλευκανθούν, μετά από συνεργασία μαζί του τις επόμενες ημέρες και αφού λάβουμε τη δικογραφία στα χέρια μας».

Ο υπαστυνόμος που ήταν επικεφαλής των ερευνών καταθέτει χαρακτηριστικά:

Προ 20ημερου περίπου περιήλθαν πληροφορίες στην υπηρεσία μας από άτομο που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του επικαλούμενος λόγους προσωπικής ασφάλειας ακόμα και τη ζωής τους ότι αλλοδαπό άτομο 30-35 ετών ψηλό, αδύνατο, μελαχρινό το οποίο διαμένει σε περιοχή της Βάρκιζας Αττικής κατέχει και διακινεί μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης. Το εν λόγω αλλοδαπό άτομο σύμφωνα με την πληροφορία αποτελεί μέλος εγκληματικής οργάνωσης διεθνούς εμβέλειας η οποία εισάγει από χώρες της Λατινικής Αμερικής ποσότητες κοκαΐνης. Επιπροσθέτως η πληροφορία ανέφερε ότι ο ανωτέρω αλλοδαπός διακινούσε ναρκωτικά έναντι 40.000 ευρώ το κιλό.

Δείτε φωτογραφίες από την πολυκατοικία στην Βάρκιζα, όπου… αποθήκευε το κύκλωμα τα ναρκωτικά

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις