Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Συγγενείς θυμάτων τρομοκρατικής επίθεσης κατηγορούν με επιστολή τη Μέρκελ
ΚΟΣΜΟΣ

Συγγενείς θυμάτων τρομοκρατικής επίθεσης κατηγορούν με επιστολή τη Μέρκελ

Ένα χρόνο μετά, οι συγγενείς των 12 θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης, στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, αποφάσισαν να απευθυνθούν στην Καγκελάριο Μέρκελ μέσω ανοιχτής επιστολής τους, όπου την κατηγορούν για πολιτική ανικανότητα. Η επιστολή, που δημοσιεύτηκε στο Der Spiegel, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η τρομοκρατική επίθεση είναι επίσης μια τραγική συνέπεια της πολιτικής ανικανότητας της κυβέρνησής σας», ενώ […]

Ένα χρόνο μετά, οι συγγενείς των 12 θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης, στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, αποφάσισαν να απευθυνθούν στην Καγκελάριο Μέρκελ μέσω ανοιχτής επιστολής τους, όπου την κατηγορούν για πολιτική ανικανότητα.

Η επιστολή, που δημοσιεύτηκε στο Der Spiegel, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η τρομοκρατική επίθεση είναι επίσης μια τραγική συνέπεια της πολιτικής ανικανότητας της κυβέρνησής σας», ενώ σε άλλο σημείο αναφέρεται «ανησυχητικά πάρα πολύ κακή δουλειά στην αντιτρομοκρατική προσπάθεια».

Οι συγγενείς των θυμάτων κατηγορούν ακόμη την κυρία Μέρκελ ότι έναν χρόνο μετά την επίθεση δεν τους έχει συλλυπηθεί ούτε προσωπικά, αλλά ούτε γραπτώς. «Είναι ζήτημα σεβασμού, ευπρέπειας και ακόμη συναίσθησης ότι εσείς ως επικεφαλής της κυβέρνησης και στο όνομα της κυβέρνησης αναγνωρίζετε την απώλεια των μελών της οικογένειάς μας λόγω μιας τρομοκρατικής ενέργειας», τονίζεται στην επιστολή.

Σύμφωνα πάντως με το Spiegel, η Καγκελάριος έχει προγραμματίσει στην πρώτη επέτειο της επίθεσης, στις 18 Δεκεμβρίου, να παραστεί σε μνημόσυνο που θα τελεστεί για τα θύματα, αλλά και να συναντήσει τους συγγενείς τους και άτομα που τραυματίστηκαν στην επίθεση και επέζησαν. Σκοπεύει επίσης να επισκεφθεί η ίδια την χριστουγεννιάτικη αγορά.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις