Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Σε πλειστηριασμό και ακίνητα δεσμευμένα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Σε πλειστηριασμό και ακίνητα δεσμευμένα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Σε πλειστηριασμό βγάζει η Eurobank την επομένη εβδομάδα ακίνητο του οποίου η εκποίηση και μεταβίβαση έχει απαγορευτεί βάσει απόφασης της Αρχής Καταπολέμησης και Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας. Η εξέλιξη αυτή δείχνει πως κάποιες τράπεζες εμφανίζονται διατεθειμένες να εξαντλήσουν κάθε νομικό περιθώριο προκειμένου να καθαρίσουν τους ισολογισμούς τους από βάρη του παρελθόντος. Και ο χαρακτηριστικός αυτός δεν […]

Σε πλειστηριασμό βγάζει η Eurobank την επομένη εβδομάδα ακίνητο του οποίου η εκποίηση και μεταβίβαση έχει απαγορευτεί βάσει απόφασης της Αρχής Καταπολέμησης και Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας.

Η εξέλιξη αυτή δείχνει πως κάποιες τράπεζες εμφανίζονται διατεθειμένες να εξαντλήσουν κάθε νομικό περιθώριο προκειμένου να καθαρίσουν τους ισολογισμούς τους από βάρη του παρελθόντος. Και ο χαρακτηριστικός αυτός δεν είναι αυθαίρετος όταν πρόκειται για καταστρατήγηση του Ν. 3691/2008 για την «Πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και. άλλες διατάξεις».

Την επόμενη εβδομάδα θα βγουν σε πλειστηριασμό από το Ειρηνοδικείο της Νέας Ιωνίας ακίνητα της «ΜΑΡΒΟ Ανώνυμης Βιομηχανικής και Εμπορικής Εταιρείας Εισαγωγών Διανομών και Παράγωγης Εμπορίας Χάρτου και Χαρτοκιβωτίων» με επισπεύδουσα την Eurobank.

Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται και γραφείο επιφάνειας 212,39 τ.μ. το οποίο έχει κατασχεθεί από το Σεπτέμβριο του 2012 με διάταξη του Προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης και Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και τελεί υπό δήμευση.

Το γεγονός ότι το ακίνητο αυτό τελεί υπό δήμευση δεν αποθάρρυνε την τράπεζα από το να το βγάλει στο «σφυρί», γεγονός που εγείρει ερωτηματικά τόσο για το εάν αυτό είναι σύννομο και κυρίως για το ποιος αγοραστής θα εμφανιστεί σε πλειστηριασμό για να αποκτήσει ως υπερθεματιστής ακίνητο κατασχεμένο από δημόσια αρχή και συγκεκριμένα από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Μάλιστα, η ίδια τράπεζα έχει δρομολογήσει αντίστοιχο πλειστηριασμό και για τις 7 Φεβρουαρίου στο Ειρηνοδικείο Αθηνών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις