Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σκίτσο του διεθνούς φήμης σκιτσογράφου για μια επίμαχη απόλυση στην Ελλάδα
ΕΛΛΑΔΑ

Σκίτσο του διεθνούς φήμης σκιτσογράφου για μια επίμαχη απόλυση στην Ελλάδα

Με αφορμή την απόλυση ενός εργαζόμενου από κατάστημα της Benetton «λόγω οροθετικότητας», ο διεθνούς φήμης σκιτσογράφος Carlos Latuff στρέφει την καυστική πένα του προς την Ελλάδα, με ένα σκίτσο του στο 3pointmagazine. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο ίδιος, η εταιρεία, αρχικά έφτιαξε νέα θέση για εκείνον ως αποθηκάριος, ώστε να μην έρχεται […]

Με αφορμή την απόλυση ενός εργαζόμενου από κατάστημα της Benetton «λόγω οροθετικότητας», ο διεθνούς φήμης σκιτσογράφος Carlos Latuff στρέφει την καυστική πένα του προς την Ελλάδα, με ένα σκίτσο του στο 3pointmagazine.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο ίδιος, η εταιρεία, αρχικά έφτιαξε νέα θέση για εκείνον ως αποθηκάριος, ώστε να μην έρχεται σε επαφή με πελάτες, εν συνεχεία τον μετακίνησε αναιτιολόγητα στο πλέον κεντρικό και επιβαρυμένο κατάστημα της, όπου μετετράπη σε «παιδί για όλες τις δουλειές» και τέλος τον απέλυσε το Μάρτιο του 2017.

Η υπόθεση κατέληξε τελικά στις δικαστικές αίθουσες, καθώς ο απολυμένος εργαζόμενος αξιώνει από την εταιρεία να αναφέρει επίσημα ότι κακώς τον απέλυσε λόγω της οροθετικότητάς του και να τον επαναπροσλάβει, αφού πρώτα κάνει επίσημη ενημέρωση σε όλο το προσωπικό σχετικά με το ότι δεν κινδυνεύει κανείς, αφού ο HIV δεν μεταδίδεται με τη χειραψία, το φιλί ή τη χρήση αντικειμένων από κοινού, όπως το μπάνιο.

Η υπόθεση εκδικάσθηκε στις 30 Οκτωβρίου 2017 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών και τώρα αναμένεται η έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις