Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Στο σκαμνί πρώην ιερέας για τη δολοφονία της Μις Τέξας πριν… μισό αιώνα (pics)
ΚΟΣΜΟΣ

Στο σκαμνί πρώην ιερέας για τη δολοφονία της Μις Τέξας πριν… μισό αιώνα (pics)

Ένα άλυτο μυστήριο 57 ετών προσπαθούν να ξεδιαλύνουν οι δικαστές στο Όστιν του Τέξας,  όπου δικάζεται ένας πρώην ιερέας με την κατηγορία ότι βίασε και δολοφόνησε μία δασκάλα και πρώην Μις Νότιο Τέξας το 1960. Τον Απρίλιο του ‘60 οι Αρχές του Τέξας εντόπισαν την σορό της 25χρονη Ιρένε Γκάρζα. Η νεκροψία-νεκροτομή έδειξε πως η άτυχη νεαρή δασκάλα της δευτέρας […]

Ένα άλυτο μυστήριο 57 ετών προσπαθούν να ξεδιαλύνουν οι δικαστές στο Όστιν του Τέξας,  όπου δικάζεται ένας πρώην ιερέας με την κατηγορία ότι βίασε και δολοφόνησε μία δασκάλα και πρώην Μις Νότιο Τέξας το 1960.

Τον Απρίλιο του ‘60 οι Αρχές του Τέξας εντόπισαν την σορό της 25χρονη Ιρένε Γκάρζα. Η νεκροψία-νεκροτομή έδειξε πως η άτυχη νεαρή δασκάλα της δευτέρας δημοτικού είχε βιαστεί και στραγγαλιστεί, ενώ πριν πεθάνει από ασφυξία, είχε πέσει σε κώμα.

Η έρευνα της αστυνομίας στράφηκε από την πρώτη στιγμή στον τοπικό ιερέα Τζον Φιτ, ο οποίος όμως, πιθανόν λόγω της έλλειψης στοιχείων, δεν κλήθηκε ποτέ ούτε σε κατάθεση.

Οι πληροφορίες ήθελαν το θύμα να είναι πιστή καθολική και να εξομολογείται πολύ συχνά. Αυτό που έχει συγκλονίσει στην υπόθεση είναι πως μετά τον φόνο, που φέρεται να διέπραξε, ο ιερέας επέστρεψε και πάλι στις εξομολογήσεις, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

https://twitter.com/ExMrsSallah1/status/936306353357934592

Μετά την δολοφονία της νεαρής, ο ιερωμένος μετατέθηκε από την εκκλησία όπου λειτουργούσε σε άλλο ναό και στη συνέχεια αποφάσισε να παραιτηθεί από τα καθήκοντά και να κάνει οικογένεια.

Κατά την διάρκεια της δίκης, που είναι σε εξέλιξη στις ΗΠΑ, οι εισαγγελείς έχουν κατηγορήσει τον Φιτ πως αφού εξομολόγησε την Γκάρζα στη συνέχεια τη δολοφόνησε. Οι πολιτικοί κατήγοροι ανέφεραν πως μετά τη δολοφονία της 25χρονης ο Φιτ κάλυψε τα ίχνη του για να μην μπορέσει να συλληφθεί.

Ο 84χρονος σήμερα πρώην ιερέας συνεχίζει να αρνείται τις κατηγορίες και οι δικηγόροι του τονίζουν πως όσα του προσάπτονται είναι απλά «ιστορίες» καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία εναντίον του.

Το 2002 ένας άλλος ιερέας είχε πει στην αστυνομία πως μετά την δολοφονία της Γκάρζα ο Φιτ είχε εμφανιστεί με γρατζουνιές στα χέρια και του είχε εξομολογηθεί την αποτρόπαια πράξη του, όμως ο κατηγορούμενος το αρνείται.

«Δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία τότε και δεν υπάρχουν αρκετά τώρα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ένας εκ των συνηγόρων του.

Το μεγάλο χρονικό διάστημα που έχει μεσολαβήσει από την δολοφονία της νεαρής κοπέλας δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στους εισαγγελείς, καθώς, πολλοί μάρτυρες έχουν πεθάνει, ενώ και όσοι ζουν δεν θυμούνται καλά τι συνέβη πριν από 57 χρόνια.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις