Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Στοιχεία, φωτογραφίες και βίντεο από τη δράση των Ρομά που είχαν ρημάξει τη Δυτική Αττική
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στοιχεία, φωτογραφίες και βίντεο από τη δράση των Ρομά που είχαν ρημάξει τη Δυτική Αττική

Του Πέτρου Καρσιώτη Στοιχεία ταυτότητας, φωτογραφίες τους και βιντεοληπτικό υλικό από τη δράση τους έσωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία με σχετική διάταξη του εισαγγελέα για τους δέκα τέσσερις Ρομά σεσημασμένους κακοποιούς οι οποίοι ως οργάνωση έχουν διαπράξει 125 ληστείες, κλοπές, σε περίπτερα, καταστήματα τυχερών παιγνιδιών, πρατήρια υγρών καυσίμων και επιχειρήσεις στη Δυτική Αττική. Έχουν συλληφθεί […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στοιχεία ταυτότητας, φωτογραφίες τους και βιντεοληπτικό υλικό από τη δράση τους έσωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία με σχετική διάταξη του εισαγγελέα για τους δέκα τέσσερις Ρομά σεσημασμένους κακοποιούς οι οποίοι ως οργάνωση έχουν διαπράξει 125 ληστείες, κλοπές, σε περίπτερα, καταστήματα τυχερών παιγνιδιών, πρατήρια υγρών καυσίμων και επιχειρήσεις στη Δυτική Αττική.

Έχουν συλληφθεί οι εννέα- Ψάχνουν τους άλλους πέντε

Από τους 14 που συναποτελούσαν τη συμμορία των ληστών-διαρρηκτών, έχουν συλληφθεί έως στιγμής οι εννέα και αναζητούνται οι υπόλοιποι πέντε.

Εισαγγελέας και Ασφάλεια υποψιάζονται ότι έχουν διαπράξει κι άλλα αδικήματα

Ασφάλεια δυτικής Αττικής και εισαγγελέας υποψιάζονται ότι οι δράστες έχουν διαπράξει κι άλλες παράνομες ενέργειες και γι αυτό το λόγο δίνουν στη δημοσιότητα πέρα από τα στοιχεία τους, φωτογραφίες και βιντεοληπτικό υλικό που δείχνει τον τρόπο δράσης τους μέσα στα καταστήματα.

Πώς άρχισε να εξαρθρώνεται η πολυμελής συμμορία

Η συμμορία άρχισε να εξαρθρώνεται πριν από περίπου δέκα ημέρες με τη σύλληψη αρχικά των τεσσάρων από τους δέκα τέσσερις.

Αστυνομικοί σε συμβατικά αυτοκίνητα τους παρακολουθούσαν όταν στη Νέα Ιωνία μετά από μία ακόμη επίθεση σε περίπτερο επιχείρησαν να τους ακινητοποιήσουν.

Έπεσαν πάνω σε συμβατικό αυτοκίνητο με κλεμμένο

Προσπάθησαν να διαφύγουν με κλεμμένα αυτοκίνητα και όταν άρχισε η καταδίωξη εμβόλισαν  ένα υπηρεσιακό όχημα της Ασφάλειας.

Επί τόπου συνελήφθησαν οι τέσσερις και στη συνέχεια συλλαμβάνονταν και οι υπόλοιποι αφού είχαν ταυτοποιηθεί.

Με ορμητήριο τους καταυλισμούς Μάνδρας και Ασπρόπυργου

Ως προς τον τρόπο δράσης, έχει ανακοινώσει η Αστυνομία,  τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα, τα οποία είχαν αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο και με ορμητήριο καταυλισμούς στον Ασπρόπυργο και στην Μάνδρα, μετέβαιναν νυχτερινές ώρες σε διάφορες περιοχές, πραγματοποιώντας ληστείες σε περίπτερα, πρατήρια υγρών καυσίμων και ψιλικατζίδικα αλλά και διαρρήξεις-κλοπές σε διάφορα καταστήματα.

Από τρεις έως δέκα φορές κάθε φορά στην «ομάδα κρούσης»

Ως προς την σύνθεση της “επιχειρησιακής ομάδας” των δραστών, αυτή διαφοροποιείτο σε κάθε εξόρμηση, με τον αριθμό των συμμετεχόντων να κυμαίνεται από τρείς έως δέκα κάθε φορά, ενώ επιπλέον προέβαιναν στην διάπραξη πολλαπλών κλοπών και ληστειών σε κάθε εξόρμηση.

Κουκούλες στα κεφάλια και απειλή κατά των θυμάτων με διάφορα αντικείμενα

Κατά τη διάρκεια των ληστειών διατηρούσαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, απειλούσαν με διάφορα αντικείμενα τα θύματα τους και σε ορισμένες περιπτώσεις, κακοποιούσαν τα θύματά τους με ιδιαίτερη σκληρότητα.

Τέλος, μετά την ολοκλήρωση των εγκληματικών τους πράξεων, προέβαιναν σε εμπρησμό των κλεμμένων οχημάτων που χρησιμοποιούσαν, σε ερημική τοποθεσία στον Ασπρόπυργο.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 125 υποθέσεις και συγκεκριμένα, 45 ληστείες σε περίπτερα, πρατήρια καυσίμων, ψιλικατζίδικα και οδηγούς οχημάτων, 25 διαρρήξεις-κλοπές σε περίπτερα, καταστήματα και εταιρείες και 55 κλοπές οχημάτων.

ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ Νικόλαο του Ιωάννη και της Μαρίας, γεννηθέντα το 1984 ή 1985 ή 1986

ΙΣΜΑΗΛ Μάριο του Ελευθερίου και της Χριστίνας, γεννηθέντα στις 19-2-1996 στη Νίκαια

ΓΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ Ευάγγελο του Αποστόλου και της Κωνσταντίας ΣΑΛΗ, γεννηθέντα στις 20-9-1990 στη Φυλή

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟ Διονύσιο του Νικολάου και της Βασιλικής, γεννηθέντα στις 12-2-1985 στην Αθήνα

ΜΠΕΚΟ Ιωάννη του Στεφάνου και της Μαρίας, γεννηθέντα στις 15-9-1989 στο Μεσολόγγι

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ Αθανάσιο του Ιωάννη και της Πηνελόπης, γεννηθέντα στις 14-11-1984 στην Κυπαρισσία

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ Χρυσοβαλάντη του Ηλία και της Μαρίας, γεννηθέντα στις 10-9-1999 στη Μαγούλα Ελευσίνας

ΣΑΜΠΑΝΗ Ανδρέα αγνώστου πατρός και της Ειρήνης, γεννηθέντα στις 29-3-1996 στην Αθήνα

ZENOLARI (ή KABERI ή KAMPERI ή QAMPERI ή GELDET) (ον) HABI (ή MAX ή JEVDET ή HABER) του MAJOR (ή KUJTIM) και της KIMET (ή FILDANI ή FILDANE ή FIDARIE), γεννηθέντα το 1990 ή 1991 ή 1975 στην Αλβανία

Και για τους μη συλληφθέντες

ΜΠΕΚΟ Ανδρέα του Στεφάνου και της Μαρίας, γεννηθέντα στις 30-3-1981 στο Μεσολόγγι

ΛΕΝΤΕΡΗ Νικόλαο αγνώστου πατρός και της Παρασκευής, γεννηθέντα στις 11-8-1997 στη Μάνδρα

ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ Παναγιώτη του Ιωάννη και της Μαρίας γεννηθέντα το 1989 στην Αθήνα

ΤΣΙΤΛΑΚΙΔΗ Μάριο αγνώστου πατρός και της Αικατερίνης, γεννηθέντα στις 15-7-1997 στην Αθήνα

ΣΑΜΠΑΝΗ Κωνσταντίνο του Σωτηρίου και της Αικατερίνης, γεννηθέντα στις 6-8-1992 στην Αθήνα

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της συγκρότησης – ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων κλοπών που τελέστηκαν από περισσότερους από δύο που έχουν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές ή ληστείες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, της ληστείας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, τετελεσμένες και σε απόπειρα από δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος, της παράνομης οπλοφορίας, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, του εμπρησμού με πρόθεση, της αντίστασης, της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών με πρόθεση, της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς πράγματος που χρησιμεύει για κοινό όφελος κατά συναυτουργία.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου και την αξίωση της Πολιτείας για τον κολασμό ομοειδών αδικημάτων που τυχόν αποκαλυφθούν επ’ αφορμή της παρούσας.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-5319306 και 210-5319307 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις