Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Εγκυμοσύνη από προσπερματικά υγρά- Μπορεί να συμβεί;
ΥΓΕΙΑ

Εγκυμοσύνη από προσπερματικά υγρά- Μπορεί να συμβεί;

Έκανες σεξ με τη μέθοδο της διακεκομμένης συνουσίας και ενώ ήσουν προσεκτική έμεινες έγκυος; Κι όμως σύμφωνα με τους ειδικούς της σεξουαλικής υγείας μπορεί να συμβεί. Τα προσπερματικά υγρά βοηθούν στην εξουδετέρωση του όξινου περιβάλλοντος της ουρήθρας, ενώ παράλληλα προστατεύουν και το σπέρμα να περάσει από τους ίδιους σωλήνες. Αν σε αυτά λοιπόν υπάρχουν ίχνη […]

Έκανες σεξ με τη μέθοδο της διακεκομμένης συνουσίας και ενώ ήσουν προσεκτική έμεινες έγκυος;

Κι όμως σύμφωνα με τους ειδικούς της σεξουαλικής υγείας μπορεί να συμβεί.

Τα προσπερματικά υγρά βοηθούν στην εξουδετέρωση του όξινου περιβάλλοντος της ουρήθρας, ενώ παράλληλα προστατεύουν και το σπέρμα να περάσει από τους ίδιους σωλήνες.

Αν σε αυτά λοιπόν υπάρχουν ίχνη σπέρματος τότε είναι πιθανό να υπάρξει εγκυμοσύνη.

Η πιθανότητα ωστόσο είναι μικρή, όμως υπάρχει.

Επιστημονική έρευνα που έγινε το 2011 σε δείγμα  27 αντρών έδειξε πως οι 11 από αυτούς είχαν σπερματοζωάρια μέσα στο προσπερματικό τους υγρό.

Πώς μπορεί να επέλθει εγκυμοσύνη από προσπερματικά υγρά;

Τα υγρά αυτά δεν περιέχουν σπερματοζωάρια. Αυτό σημαίνει ότι από μόνα τους δεν είναι εφικτό να προκαλέσουν εγκυμοσύνη στη γυναίκα. Ωστόσο, μπορεί να έχει μείνει λίγο σπέρμα στην ουρήθρα από μία προηγούμενη εκσπερμάτιση. Τότε αυτό μπορεί να έρθει σε επαφή με τα προσπερματικά υγρά. Αυτό το σπέρμα θα φτάσει στην άκρη του πέους κατά τη διάρκεια της διέγερσης. Τότε, ενδεχομένως, κάποια σπερματοζωάρια να μεταφερθούν μέσω των προσπερματικών υγρών στον κόλπο της γυναίκας.

Μόνο σε μια τέτοια περίπτωση είναι πιθανό να επέλθει εγκυμοσύνη από προσπερματικά υγρά. Μόλις το σπέρμα μέσα στα προσπερματικά υγρά εισέλθει στον κόλπο, μπορεί να γονιμοποιήσει το ωάριο. Αυτό θα συμβεί ακόμη και αν ο άντρας τραβηχτεί πριν την εκσπερμάτιση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις