Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τρόμος μετά τη νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου- Τραμπ: “Θα το τακτοποιήσουμε”
ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος μετά τη νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου- Τραμπ: “Θα το τακτοποιήσουμε”

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας YONHAP, επικαλούμενο πηγή από το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων της Ν. Κορέας. Η χώρα ανακοίνωσε ότι ο νέος πύραυλος μπορεί «να πλήξει το σύνολο της αμερικανικής ηπείρου», σπέρνοντας για ακόμα μία φορά τον τρόμο σε παγκόσμιο επίπεδο. Σύμφωνα με […]

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας YONHAP, επικαλούμενο πηγή από το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων της Ν. Κορέας.

Η χώρα ανακοίνωσε ότι ο νέος πύραυλος μπορεί «να πλήξει το σύνολο της αμερικανικής ηπείρου», σπέρνοντας για ακόμα μία φορά τον τρόμο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση πρόκειται για έναν πύραυλο Hwasong-15 τον οποίο παρήγγειλε ο ηγέτης της Βόρειας ΚορέαςΚιμ Γιονγκ Ουν. Πρόκειται, σύμφωνα με την Πιονγιάνγκ, για τον ισχυρότερο βαλλιστικό πύραυλο που έχει κατασκευαστεί στη Βόρεια Κορέα.

Με αυτή την δοκιμή η Βόρεια Κορέα πέτυχε τον «στόχο» της, δηλαδή να γίνει πυρηνική δύναμη, ανέφερε η ανακοίνωση που αναγνώστηκε στην κρατική τηλεόραση.

Όπως ανακοινώθηκε το πυραυλικό πρόγραμμα της χώρας δεν αποτελεί απειλή για κανέναν αρκεί να μην ανακατεύεται με την κυριαρχία της Βόρειας Κορέας.

Ο πύραυλος, σύμφωνα με το βορειοκορεατικό καθεστώς, έφτασε σε ύψος 4.475 χλμ. και διένυσε μια απόσταση 950χλμ. σε μια πτήση διάρκειας 53 λεπτών, δεδομένα που συμφωνούν με όσα είχαν ανακοινωθεί νωρίτερα από άλλες χώρες.

Νωρίτερα την Τρίτη, δύο πηγές από την Ουάσιγκτον ανέφεραν πως αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης θεωρούν πως η Βόρεια Κορέα ενδέχεται να διεξάγει μια νέα πυραυλική δοκιμή εντός ημερών, στην πρώτη εκτόξευση πυραύλου έπειτα από εκείνη στα μέσα Σεπτεμβρίου πάνω από την Ιαπωνία.

Η Ιαπωνία, οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα ζήτησαν να συγκληθεί εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά την εκτόξευση του διηπειρωτικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, γνωστοποίησε η ιταλική προεδρία.

«Αυτή τη στιγμή αποφασίζουμε την ημερομηνία» διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τζιοβάνι Νταβόλι, ο εκπρόσωπος τύπου της ιταλικής αποστολής στα ΗΕ, που έχει αναλάβει για τον μήνα Νοέμβριο την εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας συγκάλεσε έκτακτη, κατεπείγουσα σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου με αφορμή την νέα εκτόξευση ενός πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Γιοσιχίντε Σούγκα.

Ο πύραυλος αυτός ενδέχεται να έπεσε στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Ιαπωνίας, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NHK, επικαλούμενο πηγές του υπουργείου Άμυνας.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι κατέγραψε μια “πιθανή” εκτόξευση πυραύλου από τη Β. Κορέα, στις 20.30 (ώρα Ελλάδας). “Είμαστε στη διαδικασία εκτίμησης της κατάστασης και θα παράσχουμε πρόσθετες λεπτομέρειες όταν είναι διαθέσιμες” είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Ρόμπερτ Μάνινγκ.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε χαρακτήρισε “βίαιη ενέργεια” που “δεν μπορεί να γίνει ανεκτή” την εκτόξευση του πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα και ζήτησε την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

“Δεν θα υποκύψουμε σε καμία προκλητική ενέργεια. Θα εντείνουμε την πίεσή μας” στην Πιονγκγιάνγκ, τόνισε ο Άμπε μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ο πύραυλος που εκτοξεύτηκε από τη Βόρεια Κορέα, ο οποίος σύμφωνα με την Ουάσιγκτον είναι διηπειρωτικός, πρέπει να κατέπεσε στη θαλάσσια αποκλειστική οικονομική ζώνη της Ιαπωνίας, ήταν η εκτίμηση του υπουργού Άμυνας της Ιαπωνίας.

«Εικάζουμε ότι κατέπεσε σε περιοχή εντός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης μας» δήλωσε ο Ιτσουνόρι Ονοντέρα σε δημοσιογράφους.

Τραμπ: «Θα το τακτοποιήσουμε»

“Θα το τακτοποιήσουμε” ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναφερόμενος στη νέα εκτόξευση πυραύλου από την Β. Κορέα.

«Η  εκτόξευση πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ “είναι μια κατάσταση που θα αντιμετωπίσουμε” σημείωσε λίγα λεπτά νωρίτερα ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους. Τραμπ επισήμανε ότι η νέα εκτόξευση πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ δεν αλλάζει την προσέγγιση των ΗΠΑ στο θέμα της Βόρειας Κορέας, μία εβδομάδα μετά την απόφαση της Ουάσιγκτον να συμπεριλάβει τη χώρα αυτή στον κατάλογο των ΗΠΑ με τα κράτη που στηρίζουν την τρομοκρατία.

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις