Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Πιο κρίσιμη από ποτέ η κατάσταση στη Βουλή: “Σας εκβιάζει ο Καμμένος;” (vids)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κρίσιμη από ποτέ η κατάσταση στη Βουλή: “Σας εκβιάζει ο Καμμένος;” (vids)

Με τον Αλέξη Τσίπρα να φέρνει στο φως ένα νέο όνομα μεσάζοντα στη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία, τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιμένει ότι πρόκειται για σκάνδαλο ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και να προειδοποιεί με σύσταση εξεταστικής επιτροπής όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση και τον Πάνο Καμμένο να δηλώνει ότι θα προσπαθήσει να πουλήσει το συγκεκριμένο πυρομαχικό υλικό, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 7.30 το βράδυ η […]

Με τον Αλέξη Τσίπρα να φέρνει στο φως ένα νέο όνομα μεσάζοντα στη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία, τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιμένει ότι πρόκειται για σκάνδαλο ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και να προειδοποιεί με σύσταση εξεταστικής επιτροπής όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση και τον Πάνο Καμμένο να δηλώνει ότι θα προσπαθήσει να πουλήσει το συγκεκριμένο πυρομαχικό υλικό, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 7.30 το βράδυ η συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης της ΝΔ.

Στη συζήτηση που διεξήχθη σε υψηλούς τόνους υπήρξε ανταλλαγή καταγγελιών και καταθέσεις εγγράφων με τις Κ.Ο. της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού να προχωρούν ένα βήμα παραπέρα, δίνοντας στη δημοσιότητα τα απόρρητα έγγραφα που είχε καταθέσει την περασμένη εβδομάδα ο Ανδρέας Λοβέρδος, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.

«Αυτός ήταν ο στόχος εξαρχής», ήταν η οργισμένη αντίδραση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση που απέρριψε τις κατηγορίες περί συγκάλυψης που του προσήψαν Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης με κοινή τους δήλωση. «Τα δύο κόμματα φέρουν την πολιτική ευθύνη και είναι έκθετα», ανέφερε, ενώ ο Πάνος Καμμένος κλείνοντας τη συζήτηση υποστήριξε πως τα έγγραφα αποδεικνύουν πως υπήρξε συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης με τη Σαουδική Αραβία.

Στην κυβέρνηση λένε πως η σημερινή συζήτηση απέδειξε πως όλα ξεκίνησαν από την παρέμβαση ενός Έλληνα ενδιάμεσου, του Τζορτζ Σφακιανάκη, ο οποίος ήταν ο πραγματικός μεσάζοντας που επεδίωκε να υπονομεύσει τη συμφωνία. Επισημαίνουν ότι η ΝΔ εκπροσωπεί συγκεκριμένα συμφέροντα και αναρωτιούνται εάν ο Κ. Μητσοτάκης ζητήσει συγνώμη για τα ψέματα – όπως υποστηρίζουν – που είπε.

Για την κυβέρνηση, όπως είπε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κλείνοντας τη συζήτηση, η αξιωματική αντιπολίτευση προκάλεσε ζημιά στη χώρα και με τις πράξεις της την εξέθεσε. Η σκευωρία κατέρρευσε, σημειώνουν και συμπληρώνουν ότι τώρα είναι η ώρα επιστροφής στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες, όπως η φοροδιαφυγή, η διαφθορά και οι off shore και διαμηνύουν πως όλα αυτά θα συζητηθούν στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που ζήτησε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη ΝΔ επιμένουν πως το θέμα δεν κλείνει εδώ και πως θα υπάρξει και συνέχεια. Μιλούν για σκάνδαλο Τσίπρα- Καμμένου, βάζοντας στο κάδρο των ευθυνών και τον πρωθυπουργό που κάλυψε απόλυτα τον κυβερνητικό του εταίρο. Ο πρόεδρος της ΝΔ άλλωστε, μίλησε για πλήρη ταύτιση του κ. Τσίπρα με τον κ. Καμμένο μπροστά στον κίνδυνο – όπως είπε – να χάσει την καρέκλα του.  Υπογραμμίζουν ότι στα ερωτήματα που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρωθυπουργό δεν υπήρξαν απαντήσεις.

Το πρώτο και σημαντικότερο ερώτημα για τη ΝΔ είναι «γιατί σε μια διακρατική συμφωνία χρειάζονται μεσάζοντες;» και αν υπήρξε συμφωνία και όλα ήταν καλώς καμωμένα «που είναι τα λεφτά, δηλαδή, τα 66 εκατ. ευρώ, τα οποία έπρεπε να πάρει το ελληνικό δημόσιο». Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έφερε τους μεσάζοντες πάλι από την πόρτα» και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να διαβάσει στη Βουλή και το τηλεγράφημα του πρέσβη στο Ριάντ λίγο πριν φτάσει η αντιπροσωπεία των Σαουδαράβων. «Αν υπάρχει συμφωνία που είναι τα λεφτά;…ποια ήταν η δουλειά του κ. Παπαδόπουλου χαμογελαστέ κύριε Καμμένε;»

«Η κυβέρνηση είναι χαμένη στους μεσάζοντες», είπε η Φώφη Γεννηματά και μίλησε για απόπειρα συγκάλυψης του σκανδάλου, ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε λόγο για αμείλικτα ερωτήματα που προκύπτουν από την υπόθεση αυτή.

«Η υπόθεση αυτή αποδεικνύει τη μπόχα ενός συστήματος που έχει φάει τα ψωμιά του», είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ έντονα επικριτικός υπήρξε και ο πρόεδρος της ΕΚ Βασίλης Λεβέντης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις