Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σάλος με τον καθηγητή που χτυπά τα παιδιά για να “γίνουν άντρες”- Επιμένει η μητέρα μαθητή
ΕΛΛΑΔΑ

Σάλος με τον καθηγητή που χτυπά τα παιδιά για να “γίνουν άντρες”- Επιμένει η μητέρα μαθητή

Συνεχίζεται ο σάλος στην Πάτρα, μετά την καταγγελία μητέρας μαθητή για ξυλοδαρμό του γιου της από εκπαιδευτικό μέσα σε σχολείο. Η μητέρα του μαθητή, Θεοδώρα Φλωροσκούφη, μίλησε στο thebest.gr και είπε ότι ο εκπαιδευτικός φέρεται να παραδέχτηκε μπροστά στον διευθυντή του σχολείου ότι χαστουκίζει τους μαθητές για να τους σκληραγωγήσει. Το θέμα έχει φθάσει μέχρι την […]

Συνεχίζεται ο σάλος στην Πάτρα, μετά την καταγγελία μητέρας μαθητή για ξυλοδαρμό του γιου της από εκπαιδευτικό μέσα σε σχολείο.

Η μητέρα του μαθητή, Θεοδώρα Φλωροσκούφη, μίλησε στο thebest.gr και είπε ότι ο εκπαιδευτικός φέρεται να παραδέχτηκε μπροστά στον διευθυντή του σχολείου ότι χαστουκίζει τους μαθητές για να τους σκληραγωγήσει.

Το θέμα έχει φθάσει μέχρι την Περιφερειακή Διεύθυνση εκπαίδευσης και δεν αποκλείεται να οδηγηθεί και στα δικαστήρια.

Η κ. Φλωροσκούφη καταγγέλλει πως το συμβάν έγινε στις αρχές Νοεμβρίου. Σύμφωνα με την ίδια, ο καθηγητής έχει έναν συγκεκριμένο τρόπο να χτυπά τα παιδιά. Τους ρωτά δήθεν χάριν αστειότητας «αν θέλουν χαστούκι» και αυτά πριν προλάβουν να απαντήσουν ή να αντιδράσουν, δέχονται το χτύπημα. Το οποίο και είναι αρκετά δυνατό. Ο καθηγητής μάλιστα, σύμφωνα με την κ. Φλωροσκούφη, χτύπησε και με κλωτσιές τον γιο της, κατά τη διάρκεια σχολικού διαλείμματος.

Η Θεοδώρα Φλωροσκούφη μίλησε για το θέμα θέλοντας, όπως υποστηρίζει, να βάλει ένα τέλος σε αυτόν τον αντιπαιδαγωγικό, όπως τον χαρακτηρίζει, τρόπο, με τον οποίο ο καθηγητής εκτιμά οτι σκληραγωγεί τους μαθητές του.

Η υπόθεση δεν αποκλείεται να φθάσει και στα δικαστήρια, με την κυρία Φλωροσκούφη να απορεί για το παιδαγωγικό έργο που νομίζουν πως κάνουν κάποιοι καθηγητές.

Η μητέρα του 14χρονου μαθητή απευθύνθηκε άμεσα στη διεύθυνση του σχολείου, ζητώντας παράλληλα να συναντήσει και τον εκπαιδευτικό. Για το θέμα είναι ενήμερη και η Περιφερειακή Διεύθυνση εκπαίδευσης και αναμένεται να ακολουθηθούν τα προβλεπόμενα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις