Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Συμμορία “εφιάλτης” για οδηγούς και πεζούς- Έβαζαν παγίδες στους δρόμους
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συμμορία “εφιάλτης” για οδηγούς και πεζούς- Έβαζαν παγίδες στους δρόμους

Του Πέτρου Καρσιώτη Εφιαλτικές στιγμές στα χέρια μελών συμμορίας που έστηνε ενέδρες, κοντά στον καταυλισμό της Αγίας Σωτήρας στο Μενίδι, ακινητοποιούσε με τεχνάσματα οδηγούς αυτοκινήτων και πεζούς και τους ξυλοκοπούσε για να τους ληστέψει εξαρθρώνει η Ασφάλεια της περιοχής. Συνελήφθη αρχηγικό μέλος- Αναζητούνται οι υπόλοιποι Στα χέρια της Αστυνομίας, έπεσε ένας 18χρονος Ρομά, θεωρούμενο αρχηγικό […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Εφιαλτικές στιγμές στα χέρια μελών συμμορίας που έστηνε ενέδρες, κοντά στον καταυλισμό της Αγίας Σωτήρας στο Μενίδι, ακινητοποιούσε με τεχνάσματα οδηγούς αυτοκινήτων και πεζούς και τους ξυλοκοπούσε για να τους ληστέψει εξαρθρώνει η Ασφάλεια της περιοχής.

Συνελήφθη αρχηγικό μέλος- Αναζητούνται οι υπόλοιποι

Στα χέρια της Αστυνομίας, έπεσε ένας 18χρονος Ρομά, θεωρούμενο αρχηγικό μέλος της συμμορίας, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται από την Ασφάλεια ως συνεργοί του άλλα έξι άτομα, ηλικίας από 14 έως 35 χρόνων, από τα οποία ένα-18χρονος επίσης- έγκλειστο στις φυλακές.

Χτυπούσαν το τελευταίο εξάμηνο κοντά στον καταυλισμό της Αγίας Σωτήρας

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς μαζί με τους συνεργούς του, το τελευταίο εξάμηνο είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη ληστειών πλησίον του καταυλισμού στην περιοχή Αγία Σωτήρα Αχαρνών.

Έριχναν τεχνητά εμπόδια για τους οδηγούς στο οδόστρωμα

Ειδικότερα, με διάφορα τεχνάσματα (εμπόδια στο οδόστρωμα, ρίψη αντικειμένων κ.α.), ανέκοπταν την πορεία διερχόμενων οχημάτων και στη συνέχεια ακινητοποιούσαν τους οδηγούς τους και τους αφαιρούσαν χρήματα και άλλα αντικείμενα αξίας.

Επιβιβάζονταν ως πελάτες σε ταξί και λήστευαν τους βιοπαλαιστές

Σε άλλες περιπτώσεις, επιβιβάζονταν ως πελάτες σε ταξί με προορισμό τον καταυλισμό, και προ αφίξεως τους, με τη χρήση σωματικής βίας τους αφαιρούσαν εισπράξεις, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές.

Με προσχήματα σταματούσαν πεζούς

Άλλοτε, με απειλή χρήση βίας ή προφασιζόμενοι διάφορα προσχήματα, ακινητοποιούσαν διερχόμενους πεζούς όπου στην συνέχεια τους λήστευαν ενώ τέλος η δράση τους επεκτείνονταν και σε εισβολές σε οικίες ηλικιωμένων.

Ασκούσαν έντονη βία, λέει η αστυνομία και διέφευγαν στον καταυλισμό

Χαρακτηριστικό της δράσης τους, αποτέλεσε το γεγονός ότι για να κάμψουν την αντίσταση των θυμάτων, ασκούσαν έντονη σωματική βία και στη συνέχεια διέφευγαν στον καταυλισμό.

Εξιχνιάστηκαν 39 ληστείες σε οδηγούς, τρεις σε πεζούς και μία σε σπίτι ηλικιωμένων

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχει εξακριβωθεί ότι η ανωτέρω εγκληματική ομάδα έχει διαπράξει κατά το τελευταίο εξάμηνο, τριάντα εννέα 39 ληστείες σε βάρος οδηγών, τρείς  σε βάρος πεζών και μία  σε οικία.

Έχουν κατηγορηθεί και παλαιότερα για παρόμοια αδικήματα

Το σύνολο των μελών της σπείρας, έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις