Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βέβαιος πως το San Juan θα εντοπιστεί, δηλώνει ο πρόεδρος της Αργεντινής (pics)
ΚΟΣΜΟΣ

Βέβαιος πως το San Juan θα εντοπιστεί, δηλώνει ο πρόεδρος της Αργεντινής (pics)

  Την βεβαιότητά του πως το εξαφανισμένο υποβρύχιο εντός των επόμενων ημερών εξέφρασε ο πρόεδρος της Αργεντινής Μαουρίσιο Μάκρι. Όπως τόνισε, το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας και οι ξένες δυνάμεις, που συνδράμουν, θα συνεχίσουν τις έρευνες για το υποβρύχιο. Οι αναφορές του έρχονται λίγες ώρες μετά την εξάλειψη όλων των ελπίδων για εύρεση του πληρώματος εν ζωή, καθώς τελείωσε το οξυγόνο […]

 

Την βεβαιότητά του πως το εξαφανισμένο υποβρύχιο εντός των επόμενων ημερών εξέφρασε ο πρόεδρος της Αργεντινής Μαουρίσιο Μάκρι.

Όπως τόνισε, το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας και οι ξένες δυνάμεις, που συνδράμουν, θα συνεχίσουν τις έρευνες για το υποβρύχιο.

Οι αναφορές του έρχονται λίγες ώρες μετά την εξάλειψη όλων των ελπίδων για εύρεση του πληρώματος εν ζωή, καθώς τελείωσε το οξυγόνο που είχαν στη διάθεσή τους.

Ο επικεφαλής του κράτους της Αργεντινής υπογράμμισε πως αξιώνει να διεξαχθεί μια «σοβαρή και εις βάθος» έρευνα προκειμένου να «μαθευτεί η αλήθεια» για το υποβρύχιο San Juan, με το 44μελές πλήρωμα.

«Αυτό που συνέβη πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο μιας σοβαρής και ενδελεχούς έρευνας, που θα βοηθήσει στην εξαγωγή βέβαιων συμπερασμάτων» με στόχο να μάθουμε «πώς σε ένα υποβρύχιο που ταξίδευε σε εξαιρετικές συνθήκες σημειώθηκε, σύμφωνα με τις ενδείξεις που έχουμε, μια έκρηξη», τόνισε ο Μάκρι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις