Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / It’s Christmas time…
ΥΓΕΙΑ

It’s Christmas time…

Έρχονται τα Χριστούγεννα και οι περισσότεροι αγχωνόμαστε για να αποκτήσουμε γρήγορα το τέλειο σώμα. Με ένα ισορροπημένο διατροφικό πλάνο μπορούμε ν’ αποχαιρετήσουμε τις περιττές τοξίνες από τον οργανισμό μας. Οι τοξίνες που συσσωρεύονται στον οργανισμό μπλοκάρουν τον μεταβολικό ρυθμό. Μη στερείστε! Το να στερείται κανείς τους σύνθετους υδατάνθρακες που είναι βραδείας καύσεως δεν αποτελεί μακροχρόνια […]

Έρχονται τα Χριστούγεννα και οι περισσότεροι αγχωνόμαστε για να αποκτήσουμε γρήγορα το τέλειο σώμα.

Με ένα ισορροπημένο διατροφικό πλάνο μπορούμε ν’ αποχαιρετήσουμε τις περιττές τοξίνες από τον οργανισμό μας. Οι τοξίνες που συσσωρεύονται στον οργανισμό μπλοκάρουν τον μεταβολικό ρυθμό.

Μη στερείστε!

Το να στερείται κανείς τους σύνθετους υδατάνθρακες που είναι βραδείας καύσεως δεν αποτελεί μακροχρόνια λύση.

Πολλές έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο οργανισμός αρνείται να συνεργαστεί στην απώλεια περιττών κιλών λόγω των τοξινών, όπου όταν συσσωρευτούν στον οργανισμό, σε μεγάλο αριθμό αποθηκεύονται στους λιπώδεις ιστούς.

  • Άφθονα υγρά!! Τουλάχιστον 3 λίτρα την ημέρα νερό για την σωστή ενυδάτωση και αύξηση της διούρησης. Συνδύασε με αφεψήματα βοτάνων για την ενίσχυση των παραπάνω και της εφυδρωσης, καθ’ολη τη διάρκεια της ημέρας.
  • Εφοδίασε τον οργανισμό σου με φυτικές ίνες. Είναι πολύτιμες καθώς διαδραματίζουν σπουδαίο ρόλο στην γρήγορη και εύκολη απώλεια βάρους Αυτό συμβαίνει επειδή μας χορταίνουν καλύτερα.
  • Συνδύασέ το με άσκηση!

 

Το μυστικό για ΑΡΧΗ είναι η αερόβια άσκηση.

  • έντονο περπάτημα, ποδήλατο, κολύμπι

Με την αερόβια άσκηση δίνεται η δυνατότητα στο σώμα να προσαρμοστεί σταδιακά χωρίς πιασίματα και τραυματισμούς. Βελτιώνει τη φυσική κατάσταση και συμβάλει θετικά στο καρδιοαναπνευστικό και καρδιαγγειακό σύστημα. Επιπλέον αυξάνει την κατανάλωση του οξυγόνου από το σώμα, διαδικασία που επιταχύνει τον μεταβολικό ρυθμό καθώς παράγει ενέργεια και καταναλώνοντας περισσότερο λίπος.

Η διάρκεια της άσκησης διαμορφώνεται σύμφωνα με το επίπεδο φυσικής κατάστασης του κάθε ασκούμενου ξεχωριστά. Κυμαίνεται από 20′-60′, ενώ στόχος της αερόβια άσκησης είναι η περιοδικότητα χωρίς μεγάλα διαστήματα αντοχής, 3-4 φορές την εβδομάδα.

ΤΙΡ

Απέφυγε την ζάχαρη, το αλκοόλ και τα τυποποιημένα τρόφιμα.

Λευκοθέα Καβρουλάκη

Σύμβουλος ευεξίας και υγείας.

Πτυχιούχος Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Μsc «Θεραπευτική Ιατρική» της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις