Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Φουλ επίθεση από τη ΝΔ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φουλ επίθεση από τη ΝΔ

από τον Γιάννη Ντσούνο Πολυμέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση, τους υπουργούς και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να εξαπολύσει από τις αρχές της εβδομάδας η ΝΔ. Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμούν ότι η συγκυρία είναι ευνοϊκή, καθώς όλα τα κρίσιμα ζητήματα σε οικονομία, πολιτική και καθημερινότητα είναι ανοιχτά. Έτσι θα έχουν την ευκαιρία αφενός να […]

από τον Γιάννη Ντσούνο

Πολυμέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση, τους υπουργούς και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να εξαπολύσει από τις αρχές της εβδομάδας η ΝΔ. Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμούν ότι η συγκυρία είναι ευνοϊκή, καθώς όλα τα κρίσιμα ζητήματα σε οικονομία, πολιτική και καθημερινότητα είναι ανοιχτά. Έτσι θα έχουν την ευκαιρία αφενός να εκθέσουν ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση, αφετέρου να καταφέρουν σημαντικούς τριγμούς τόσο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στις σχέσεις του με τον συγκυβερνήτη Πάνο Καμμένο.

Η αρχή θα γίνει την Δευτέρα στην συζήτηση στην Βουλή για την υπόθεση της πώλησης πυρομαχικών στην Σαουδική Αραβία με αδιαφανείς, σύμφωνα με τη ΝΔ, διαδικασίες. Τα πυρά των εισηγητών της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συγκεντρώσει ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, τον οποίο η ΝΔ κατηγορεί ως κύριο υπεύθυνο για την ζημιά του ελληνικού δημοσίου από την ακύρωση της αγοραπωλησίας, αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας, αφού ως πρωθυπουργός προΐσταται του ΚΥΣΕΑ, που αποφάσισε να γίνει αυτή η διακρατική συναλλαγή.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της Alpha freepress, η αξιωματική αντιπολίτευση θα κατηγορήσει τον Πάνο Καμμένο για παλινωδίες και ψευδείς ισχυρισμούς και θα ζητήσει από τον υπουργό Άμυνας να ενημερώσει την Βουλή αν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας γνώριζε την υπόθεση και ενέκρινε τις κινήσεις Καμμένου. Τα στελέχη της ΝΔ θεωρούν ότι οποιαδήποτε απάντηση και αν λάβουν από τον υπουργό Άμυνας, αυτή θα εκθέτει τον πρωθυπουργό, γιατί αν δεν γνώριζε, τότε προκύπτει θέμα μη ελέγχου από τον Αλέξη Τσίπρα ενός θεσμικού κυβερνητικού οργάνου, εάν πάλι γνώριζε αυτό σημαίνει ότι υπάρχει επίσης ζήτημα ρήξης στις σχέσεις των κυβερνητικών εταίρων. Από τη ΝΔ θα εγείρουν και ζήτημα για τα απόρρητα έγγραφα, τα οποία ο Πάνος Καμμένος αποχαρακτήρισε, ώστε να μπορούν να τα δουν τα μέλη της επιτροπής, αλλά και ο εισαγγελέας. «Η κυβέρνηση είναι με την πλάτη στον τοίχο και αν αποδειχθεί ότι το ελληνικό δημόσιο ζημιώθηκε, ο κ. Τσίπρας οφείλει να αποπέμψει τον Πάνο Καμμένο», σχολίαζε στην Alpha freepress κορυφαίο στέλεχος της Πειραιώς.

Αμέσως μετά την συζήτηση στην Βουλή και αφού αποτιμηθούν τα αποτελέσματά της, στην Πειραιώς θα θέσουν σε εφαρμογή την «φουλ επίθεση» στην κυβέρνηση. Η επίθεση αυτή θα κινηθεί σε τρεις βασικούς άξονες. Ο πρώτος είναι η συνεχιζόμενη δοκιμασία των κατοίκων της Μάνδρας μετά την τραγωδία με τους 20 νεκρούς. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συνεχίσει να ζητά ακατάπαυστα να αναζητηθούν ευθύνες είτε σε επίπεδο υπουργών, είτε σε επίπεδο Περιφέρειας και θα επιμείνουν ιδιαίτερα και στην πολύ αργή και χρονοβόρα διαδικασία αποζημίωσης των πληγέντων, κάνοντας λόγο για παντελή ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού που ταλαιπωρεί ακόμη περισσότερο τους κατεστραμμένους κατοίκους της Μάνδρας.

Δεύτερος άξονας το κοινωνικό μέρισμα και κυρίως τα κριτήρια που έχουν οριστεί και τα οποία αποκλείουν από αυτό αρκετές κατηγορίες συμπολιτών μας που το έχουν ανάγκη. Αμέσως μόλις ανοίξει η εφαρμογή για την υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους, η ΝΔ θα καταδείξει με παραδείγματα περιπτώσεις οικογενειών που ενώ δεν έχουν ικανούς πόρους διαβίωσης, εντούτοις λόγω των αυστηρών κριτηρίων δεν θα πάρουν το μέρισμα.

Ο προϋπολογισμός και η αξιολόγηση αποτελούν τον τρίτο άξονα της επίθεση της ΝΔ στην κυβέρνηση. Αναφορικά με τον προϋπολογισμό η ΝΔ θα επιμείνει στις περικοπές που προβλέπονται σε επιδόματα, στην κατάργηση μιας σειράς φοροαπαλλαγών -ιδιαίτερα αυτών των ιατρικών δαπανών- και θα επιχειρήσει να αθροίσει όλες τις φορολογικές επιβαρύνσεις ώστε να κατανοήσουν οι πολίτες ότι ουσιαστικά έρχονται νέα μέτρα.

Για δε την αξιολόγηση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα εκφράσει την απορία γιατί υπάρχει καθυστέρηση στην τήρηση των προαπαιτούμενων και αν η κυβέρνηση σκοπεύει να την ολοκληρώσει στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2018. Στις συσκέψεις που έγιναν στην Πειραιώς παρουσία και του Κυριάκου Μητσοτάκη ο πρόεδρος της ΝΔ έδωσε σαφείς εντολές για ολομέτωπη επίθεση από όλους τους βουλευτές και συνεχή ενημέρωση από τους αρμόδιους τομεάρχες του κόμματος προς όλους, βουλευτές και στελέχη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις