Αθήνα

°C

Τετάρτη

23

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Στα πορτοκαλί “ντύνεται” το Σάββατο η Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα πορτοκαλί “ντύνεται” το Σάββατο η Βουλή

Στα πορτοκαλί θα “ντυθεί” το Σάββατο η Βουλή των Ελλήνων, για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στο θέμα της βίας εναντίον των γυναικών. Η 25η Νοεμβρίου έχει θεσπιστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Τα στατιστικά στοιχεία είναι ανησυχητικά για το τι συμβαίνει, σε όλον τον πλανήτη, στις γυναίκες που […]

Στα πορτοκαλί θα “ντυθεί” το Σάββατο η Βουλή των Ελλήνων, για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στο θέμα της βίας εναντίον των γυναικών.

Η 25η Νοεμβρίου έχει θεσπιστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Τα στατιστικά στοιχεία είναι ανησυχητικά για το τι συμβαίνει, σε όλον τον πλανήτη, στις γυναίκες που καταγγέλλουν από ακρωτηριασμούς γεννητικών οργάνων μέχρι σωματική, σεξουαλική, ψυχολογική ή καθημερινή λεκτική βία και περιθωριοποίηση.

«Μόνο στην Ευρώπη, 16,5 εκατομμύρια γυναίκες πέφτουν κάθε χρόνο θύματα της βίας, κακοποιούνται σωματικά και σεξουαλικά από τους άντρες, στους χώρους δουλειάς τους, μέσα στην οικογένεια τους, στον δρόμο» ανέφερε η κ. Χριστοδουλοπούλου.

Παράλληλα, έδωσε έμφαση στη νομοθετική πρωτοβουλία που ανέλαβε η κυβέρνηση για την επικύρωση της «Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης», η οποία εκκρεμεί από το 2011, οπότε την υπέγραψε η Ελλάδα, και επισήμανε ήταν μία σύμβαση-απαίτηση όλων των προοδευτικών κοινωνιών για την προστασία των γυναικών και την τιμωρία των δραστών, ενώ ταυτόχρονα προσδιορίζει πώς θα γίνεται η παρακολούθηση αυτών των φαινομένων σε όλες τις χώρες που την υπογράφουν.

Ασημακοπούλου: Να είμαστε ενωμένες παρά τις ιδεολογικές μας διαφορές

«Παρά τις όποιες ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές μας στο θέμα της καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών μπορούμε να είμαστε ενωμένες» υπογράμμισε η βουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Ταυτόχρονα, ζήτησε τη συμπαράσταση της κ. Χριστοδουλοπούλου και την παρέμβασή της προς τον πρόεδρο της Βουλής, ώστε να συζητηθεί η ερώτηση που έχει κατατεθεί προς τον πρωθυπουργό από γυναίκες βουλευτές και αφορά τη σεξουαλική παρενόχληση από τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας.

«Μπορούμε να το ζητήσουμε ως μία γενική συζήτηση που να αφορά το σύνολο της Βουλής, για να αναδείξει τα περιστατικά που γνωρίζει και τα οποία είναι σημαντικά για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών» σημείωσε η κ. Χριστοδουλοπούλου.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις