Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΣΑ / Φίλιππος Λέντζας: Ο υποψήφιος με τον συνδυασμό του Παναγιώτη Περάκη, μιλά για τον στόχο τους
ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΣΑ

Φίλιππος Λέντζας: Ο υποψήφιος με τον συνδυασμό του Παναγιώτη Περάκη, μιλά για τον στόχο τους

Υποψήφιος με τον συνδυασμό του Παναγιώτη Περάκη ο γνωστός δικηγόρος Φίλιππος Λέντζας. Εξηγεί μιλώντας στο newsit, γιατί κατεβαίνει υποψήφιος και τι πρέπει να αλλάξει στον Δικηγορικό Σύλλογο.  Κύριε Λέντζα, είστε ένας γνωστός δικηγόρος της Αθήνας με έντονη πολιτική και κοινωνική δράση. Γιατί αποφασίσατε τώρα να είστε υποψήφιος για πρώτη φορά στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών; Αυτές […]

Υποψήφιος με τον συνδυασμό του Παναγιώτη Περάκη ο γνωστός δικηγόρος Φίλιππος Λέντζας.

Εξηγεί μιλώντας στο newsit, γιατί κατεβαίνει υποψήφιος και τι πρέπει να αλλάξει στον Δικηγορικό Σύλλογο.

 Κύριε Λέντζα, είστε ένας γνωστός δικηγόρος της Αθήνας με έντονη πολιτική και κοινωνική δράση. Γιατί αποφασίσατε τώρα να είστε υποψήφιος για πρώτη φορά στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών;

Αυτές οι εκλογές είναι εξαιρετικά κρίσιμες για τον Σύλλογο και για τη δικηγορία. Οι δικηγόροι έχουμε υποστεί διαδοχικές και επώδυνες ήττες και έχουμε βρεθεί στο χειρότερο δυνατό σημείο.  Ήμουν πάντα παρών στα δρώμενα του Συλλόγου, αλλά αυτή τη φορά, τώρα στα δύσκολα, αποφάσισα να κάνω ένα βήμα μπροστά και να είμαι υποψήφιος για το Διοικητικό Συμβούλιο με τον Συνδυασμό «Ανεξάρτητη Πρόταση – Δικηγορική Συνείδηση» και με υποψήφιο Πρόεδρο τον Παναγιώτη Περάκη.

Γιατί με τον Περάκη;

Ο Παναγιώτης Περάκης είναι ένας συνάδελφος με εμπειρία στη διοίκηση και με ευρωπαϊκές παραστάσεις, χωρίς όμως να ανήκει στο δικηγορικό κατεστημένο. Έχει τη δυνατότητα να κλείσει τις πληγές που κάποιοι άλλοι με νεανική επιπολαιότητα ή με απειρία θα μπορούσαν να ανοίξουν. Τη στιγμή, λοιπόν, που οι δυνάμεις του ΔΣΑ διασπώνται και έχουμε 13 συνδυασμούς να διεκδικούν την ψήφο των δικηγόρων, εμείς αποφασίσαμε να ενώσουμε δυνάμεις με τον Παναγιώτη Περάκη για τη δημιουργία ενός ισχυρού πολυσυλλεκτικού συνδυασμού με αξιόλογους συναδέλφους, που μπορεί να αλλάξει τον Σύλλογο.

Τι πρέπει να αλλάξει στον Σύλλογο;

Πρέπει να αλλάξουν όλα. Όλα από την αρχή. Δεν αρκεί να αποδώσουμε ευθύνες για τις διαδοχικές ήττες των τελευταίων ετών. Πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις που πιστεύουν στον δικηγόρο και στο επάγγελμά του και να καταστήσουμε τον ΔΣΑ υπόθεση των μελών του και όχι μόνο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Πρέπει να αλλάξει πρώτα από όλα η λειτουργία του Δικηγορικού Συλλόγου, να επιτύχουμε τη διαφάνεια, την καλή εξυπηρέτηση των μελών και τη στήριξη των νέων συναδέλφων. Και από εκεί και πέρα να διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες για τη καθημερινότητα της δουλειάς μας. Από τις τουαλέτες της Ευελπίδων, την κάρτα δακτυλίου που πρέπει να έχει ο δικηγόρος ως θεράπων της δικαιοσύνης ως τα μεγάλα ζητήματα τη δημιουργία δικηγορικής ύλης και νέων επαγγελματικών πεδίων, το φορολογικό, το ασφαλιστικό.

Γιατί να επιλέξουν εσάς οι συνάδελφοι σας;

Μετά από 20 χρόνια στη μάχιμη δικηγορία και συμμετοχή στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες του προοδευτικού χώρου, έχω τη θέληση, τη γνώση και την όρεξη να εργαστώ παραγωγικά για το Σύλλογο.

Θέλω να αξιοποιήσω τις σπουδές μου, στα οικονομικά, στη διοίκηση και στη δημόσια πολιτική,  την επαγγελματική και διοικητική μου εμπειρία για να συνεισφέρω στο Σύλλογο. Ζητώ την ψήφο των συναδέλφων μου, γιατί είμαι αποφασισμένος να συμβάλλω στη διαμόρφωση καλύτερων συνθηκών δουλειάς και προκοπής για τον δικηγόρο.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις