Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Νέα απάτη με δήθεν λογιστές- Πώς κατάφεραν να αρπάξουν χρήματα και κοσμήματα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα απάτη με δήθεν λογιστές- Πώς κατάφεραν να αρπάξουν χρήματα και κοσμήματα

Του Πέτρου Καρσιώτη Άγνωστοι οι δράστες έως στιγμής, γνωστό όμως το… σενάριο της απάτης με στόχο ιδιαίτερα ηλικιωμένες γυναίκες. Παγίδευσαν με τις υποσχέσεις τους τρεις ηλικιωμένες Οι απατεώνες χτύπησαν σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις στην Πάτρα, πλησιάζοντας ανύποπτες γυναίκες, στις οποίες εμφανίζονταν ως… λογιστές των παιδιών τους και έταζαν επιστροφές φόρου!!! Θύμα των  επιτήδειων  έπεσαν  τρεις […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Άγνωστοι οι δράστες έως στιγμής, γνωστό όμως το… σενάριο της απάτης με στόχο ιδιαίτερα ηλικιωμένες γυναίκες.

Παγίδευσαν με τις υποσχέσεις τους τρεις ηλικιωμένες

Οι απατεώνες χτύπησαν σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις στην Πάτρα, πλησιάζοντας ανύποπτες γυναίκες, στις οποίες εμφανίζονταν ως… λογιστές των παιδιών τους και έταζαν επιστροφές φόρου!!!

Θύμα των  επιτήδειων  έπεσαν  τρεις ηλικιωμένες, σε διαφορετικά σημεία της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Κατάφεραν να αποσπάσουν χρήματα και κοσμήματα

Οι δράστες της απάτης,  με το πρόσχημα, που προαναφέρθηκε, κατάφεραν να αποσπάσουν χρήματα και κοσμήματα από τις τρεις γυναίκες.

Τις εντόπιζαν και τις μετέφεραν και στο σπίτι

Οι δράστες εντόπισαν τα θύματά τους στο δρόμο και κατάφεραν μάλιστα να πείσουν τις δύο από αυτές, να τις μεταφέρουν στο σπίτι προκειμένου να τους δώσουν χρήματα και κοσμήματα «για να ξεμπλοκάρουν τη διαδικασία της επιστροφής μετρητών»!

Την πλησίασαν σε στάση λεωφορείου

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση πλησίασαν μια ηλικιωμένη που περίμενε  σε στάση λεωφορείου.

Παρουσιάστηκαν ως λογιστές του γιου της  και με το πρόσχημα της επιστροφής φόρου, της απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ και διάφορα κοσμήματα.

Την επιβίβασαν σε αυτοκίνητο ενώ βάδιζε

Στην δεύτερη περίπτωση, πλησίασαν μια ηλικιωμένη που ήταν πεζή και πάλι  με το πρόσχημα της επιστροφής φόρου, την επιβίβασαν σε αυτοκίνητο και αφού την μετέφεραν στην οικία της, της απέσπασαν διάφορα χρυσά κοσμήματα.

Περίμενε επιστροφή φόρου, αλλά… έχασε και 800 ευρώ

Τέλος, πλησίασαν μια ακόμα ηλικιωμένη που ήταν πεζή, στην οποία παρουσιάστηκαν επίσης  ως λογιστές του γιου της  και με το πρόσχημα της επιστροφής φόρου, την μετέφεραν στην οικία της, όπου της απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.

Δικογραφία κατ’ αγνώστων από την Ασφάλεια Πάτρας

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστων δραστών, ενώ ενεργούνται συντονισμένες αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις