Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Απίστευτη απάτη: Αγόραζαν οχήματα με πλαστά παραστατικά και τα πουλούσαν…!
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απίστευτη απάτη: Αγόραζαν οχήματα με πλαστά παραστατικά και τα πουλούσαν…!

Του Πέτρου Καρσιώτη Απίστευτο. Εντόπιζαν αγγελίες πώλησης αυτοκινήτων στο διαδίκτυο, έστελναν στους ιδιοκτήτες πλαστά παραστατικά καταβολής των χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό, έπαιρναν τα οχήματα και στη συνέχεια με νέες αγγελίες τα πουλούσαν σε άλλους!!! Συνέλαβαν τον 43χρονο συνεργό την ώρα της μεταπώλησης Την υπόθεση απάτης σε βάρος αγνώστου αριθμού ιδιοκτητών αυτοκινήτων, έφεραν στο φως αστυνομικοί […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Απίστευτο.

Εντόπιζαν αγγελίες πώλησης αυτοκινήτων στο διαδίκτυο, έστελναν στους ιδιοκτήτες πλαστά παραστατικά καταβολής των χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό, έπαιρναν τα οχήματα και στη συνέχεια με νέες αγγελίες τα πουλούσαν σε άλλους!!!

Συνέλαβαν τον 43χρονο συνεργό την ώρα της μεταπώλησης

Την υπόθεση απάτης σε βάρος αγνώστου αριθμού ιδιοκτητών αυτοκινήτων, έφεραν στο φως αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης,  συλλαμβάνοντας τον συνεργό του βασικού δράστη, έναν 43χρονο ο οποίος προσπαθούσε να πουλήσει το αυτοκίνητο το οποίο είχε κλαπεί από τον πραγματικό του ιδιοκτήτη με απατηλό τρόπο.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία και απάτη

Σε βάρος του συλληφθέντα και του συνεργού του, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης,  σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για «Απάτες τετελεσμένες κατά συναυτουργία και σε απόπειρα», «Πλαστογραφία» και «Άμεση συνέργεια σε απόπειρα απάτης».

Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου δέχθηκε τηλεφώνημα από… ενδιαφερόμενο

Ένας 36χρονος  μετά από ανάρτηση αγγελίας πώλησης του αυτοκινήτου του, δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο άντρα.

Αυτός, εκδήλωσε ενδιαφέρον για την αγορά του και απέστειλε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, στον 36χρονο άντρα, πλαστό τραπεζικό παραστατικό υποτιθέμενης μεταφοράς χρημάτων και φωτοαντίγραφο αστυνομικού δελτίου ταυτότητας με στοιχεία… άλλου παθόντα!

Καθορίστηκε ραντεβού όπου παραδόθηκε το ΙΧ στον αγοραστή

Έπειτα από τηλεφωνικές επικοινωνίες, καθορίστηκε ραντεβού, όπου παραδόθηκε το αυτοκίνητο στον νέο «αγοραστή», ενώ μεταγενέστερα διαπιστώθηκε ότι για το εν λόγω όχημα αναρτήθηκε εκ νέου αγγελία πώλησης στο διαδίκτυο!

Η επιχείρηση των αστυνομικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν  τον 43χρονο ημεδαπό (συνεργό του άγνωστου άντρα), ο οποίος αποπειράθηκε να πωλήσει το παραπάνω Ι.Χ. αυτοκίνητο του 36χρονου.

Ψάχνουν και για άλλες περιπτώσεις

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί  ο αριθμός των θυμάτων –ιδιοκτητών αυτοκινήτων που τα… έχασαν μ αυτόν τρόπο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις