Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Υπεραισιόδοξες οι προβλέψεις του προϋπολογισμού, λέει ο Μίχαλος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπεραισιόδοξες οι προβλέψεις του προϋπολογισμού, λέει ο Μίχαλος

Υπεραισιόδοξη χαρακτήρισε την πρόβλεψη του προϋπολογισμού για ανάπτυξη 2,5% και πλεόνασμα 3,82% το 2018, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηριων και του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, Κωνσταντίνος Μίχαλος. Σε σχετική δήλωσή του τόνισε ότι ο προϋπολογισμός στηρίζεται στην υπερφορολόγηση τόσο των επιχειρήσεων όσο και των φυσικών προσώπων, που πλέον έχουν εξαντλήσει τη φοροδοτική τους ικανότητα. […]

Υπεραισιόδοξη χαρακτήρισε την πρόβλεψη του προϋπολογισμού για ανάπτυξη 2,5% και πλεόνασμα 3,82% το 2018, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηριων και του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Σε σχετική δήλωσή του τόνισε ότι ο προϋπολογισμός στηρίζεται στην υπερφορολόγηση τόσο των επιχειρήσεων όσο και των φυσικών προσώπων, που πλέον έχουν εξαντλήσει τη φοροδοτική τους ικανότητα. Πρόσθεσε δε ότι η υπερφορολόγηση αποτελεί τον υπ’ αριθμό ένα παράγοντα που καταδικάζει την οικονομία και την αγορά σε μαρασμό.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μίχαλου, με αφορμή την κατάθεση του Προϋπολογισμού για το 2018 στη Βουλή, έχει ως εξής:

«Η πρόβλεψη του προϋπολογισμού του 2018 για ανάπτυξη 2,5% και πρωτογενές πλεόνασμα 3,82% του ΑΕΠ είναι υπεραισιόδοξη, καθώς και αυτός ο προϋπολογισμός στηρίζεται στην υπερφορολόγηση επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων που έχουν εξαντλήσει πλέον τη φοροδοτική τους ικανότητα.

Εάν όμως ο στόχος τελικά επιτευχθεί, που όλοι ευχόμαστε, τότε πραγματικά θα δοθεί η δυνατότητα στη χώρα να βγει από τη στενωπό των μνημονίων και να ακολουθήσει ένα εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο, βασισμένο στην προσέλκυση και δημιουργία παραγωγικών επενδύσεων.

Δημιουργεί, επίσης, συγκρατημένη αισιοδοξία η πρόβλεψη ότι θα προχωρήσει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και μάλιστα θα αποφέρει έσοδα ύψους 2,7 δισ. ευρώ, όπως επίσης και η αναφορά στον προϋπολογισμό για νέα έξοδο στις αγορές.

Είναι η πλέον κρίσιμη αλλά και κατάλληλη περίοδος -καθώς φαίνεται ότι οι δανειστές έχουν σταματήσει να δυναμιτίζουν τις προσπάθειες της χώρας- να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί και να προχωρήσει επιτέλους η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, που άλλωστε αποτελεί εθνική προτεραιότητα.

Ως εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας δεν θα πάψουμε να φωνάζουμε ότι η υπερφορολόγηση αποτελεί τον υπ’ αριθμό ένα παράγοντα που καταδικάζει την οικονομία και την αγορά σε μαρασμό. Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως ένα φορολογικό σύστημα που θα στηρίζεται στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και όχι στην εξόντωση συνεπών φορολογούμενων πολιτών και επιχειρήσεων».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις