Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

18

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Πυρά νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ κατά Άνθιμου: Εκπρόσωπος του σκοταδισμού
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πυρά νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ κατά Άνθιμου: Εκπρόσωπος του σκοταδισμού

Την ανάκληση της απόφασης να αναγορευθεί ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ ζητά η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. Σε ανακοίνωση, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης σημειώνει ότι η απόφαση αυτή εγείρει το ερώτημα ποιο κομμάτι της πορείας του μητροπολίτη τον κάνει άξιο μίας τέτοιας τιμής και κάνει λόγο για «γιορτές […]

Την ανάκληση της απόφασης να αναγορευθεί ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ ζητά η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωση, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης σημειώνει ότι η απόφαση αυτή εγείρει το ερώτημα ποιο κομμάτι της πορείας του μητροπολίτη τον κάνει άξιο μίας τέτοιας τιμής και κάνει λόγο για «γιορτές μισαλλοδοξίας και φόβου», αναφέρεται σε διαμαρτυρίες κατά του Thessaloniki Pride και συναντήσεις σε «φιλικό κλίμα» με τον πρόεδρο της Χρυσής Αυγής.

Ακόμη, σημειώνει ότι κανένα πανεπιστημιακό ίδρυμα δεν μπορεί να αναγορεύει επίτιμους διδάκτορες εκπροσώπους του σκοταδισμού και της μισαλλοδοξίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης:

«Εχθές ανακοινώθηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης η αναγόρευση του μητροπολίτη Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας. Μια απόφαση που εγείρει ερωτήματα. Άραγε ποιο κομμάτι της πορείας του κυρίου Άνθιμου μέχρι τώρα τον κάνει άξιο μιας τέτοιας τιμής;

Ήταν άραγε οι γιορτές μισαλλοδοξίας και φόβου που διοργάνωνε ενάντια στην ισλαμοποίηση της Ευρώπης από τους πρόσφυγες, την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι θαλασσοπνίγονταν για να γλιτώσουν από τον πόλεμο; Ή μήπως οι διαμαρτυρίες και οι ολονυχτίες, όσα χρόνια πραγματοποιείται το Thessaloniki Pride, ως απάντηση στη διεκδίκηση ανθρώπων να είναι ελεύθεροι και να ερωτεύονται όποιον/α θέλουν, να επιλέγουν την ταυτότητα τους και να είναι περήφανοι και περιφανές για αυτό;

Μήπως, τελικά, είναι οι συναντήσεις σε «φιλικό κλίμα» με τον πρόεδρο του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής;

Οι κινήσεις και η πορεία του κυρίου Ανθίμου όλα τα περασμένα χρόνια είναι γνωστές και κάθε άλλο πάρα άξιο απόδοσης τιμών τον κάνουν. Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο ρόλος του και όσα οφείλει να αντιπροσωπεύει εντός της κοινωνίας, έρχονται σε ευθεία αντίθεση με όσα είναι και εκπροσωπεί ο κύριος Άνθιμος. Κανένα πανεπιστημιακό ίδρυμα που καλείται να υπηρετεί και να δρα με γνώμονα τις αξίες της γνώσης, της προόδου και της έρευνας , δεν μπορεί να αναγορεύει επίτιμους διδάκτορες εκπροσώπους του σκοταδισμού και της μισαλλοδοξίας.

Το πανεπιστήμιο που οραματιζόμαστε και για το οποίο παλεύουμε, οφείλει να αποτελεί κοιτίδα γνώσης, δημιουργίας και πολυπολιτισμικότητας, να είναι μοχλός προόδου εντός της κοινωνίας, αφήνοντας στο περιθώριο της ιστορίας εκπροσώπους του σκοταδισμού. Στη βάση αυτή, καλούμε σε ανάκληση της απόφασης για αναγόρευση του μητροπολίτη Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορα».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις