Η μία και μοναδική συμβουλή καριέρας, από τον πλουσιότερο άνθρωπο στη γη

PLUS

Η μία και μοναδική συμβουλή καριέρας, από τον πλουσιότερο άνθρωπο στη γη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

O Jeff Bezos, πήρε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου της γης, μιας και τον Ιούλιο του 2017 ξεπέρασε τον Bill Gates με εκτιμώμενη περιουσία λίγο πάνω από 90 δισ. Δολάρια. Tην ίδια ημέρα έχασε τον τίτλο, καθώς τα έσοδα της Amazon, στην οποία είναι ιδιοκτήτης, μειώθηκαν και τελικά έμεινε στη δεύτερη θέση με λίγο κάτω από […]

21.11.2017 | 12:58

O Jeff Bezos, πήρε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου της γης, μιας και τον Ιούλιο του 2017 ξεπέρασε τον Bill Gates με εκτιμώμενη περιουσία λίγο πάνω από 90 δισ. Δολάρια.

Tην ίδια ημέρα έχασε τον τίτλο, καθώς τα έσοδα της Amazon, στην οποία είναι ιδιοκτήτης, μειώθηκαν και τελικά έμεινε στη δεύτερη θέση με λίγο κάτω από 90 δις.

Ωστόσο, λίγους μήνες πιο μετά τον πήρε πίσω.

Μια συμβουλή που έδωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο CNBC, στη Suzy Welch, είναι τροφή για σκέψη σε όσους θέλουν να ακολουθήσουν καριέρα.

H Suzy έθεσε στον mr. Amazon το ερώτημα “ποιο είναι το κριτήριο επιλογής κάποιου συνεργάτη;” και εκείνος απάντησε “να έχει δίκιο”. Και μετά από ερώτηση της Welch, αν εννοεί ότι θέλει να έχει δίπλα του έξυπνους ανθρώπους εκείνος της απάντησε “Όχι Suzy, θέλω να έχουν δίκιο. Είναι πάντα καλύτερο στις επιχειρήσεις να έχεις δίκιο, παρά να είσαι έξυπνος.

Άλλωστε και οι έξυπνοι άνθρωποι μπορούν να σφάλουν”.

Ο ίδιος τόνισε ακόμη πως αναζητά τα πεπραγμένα ανθρώπων που θα συνεργαστούν μαζί του και ποιες δύσκολες αποφάσεις έλαβαν. Φυσικά, αυτό που τον ενδιαφέρει είναι αν σε εκείνη την δύσκολη στιγμή, πήραν τη σωστή απόφαση.

Exit mobile version