Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Γνωστός αντικέρ- εκτιμητής συνελήφθη για αντικατάσταση κατασχεμένων κοσμημάτων με φο μπιζού (pics)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γνωστός αντικέρ- εκτιμητής συνελήφθη για αντικατάσταση κατασχεμένων κοσμημάτων με φο μπιζού (pics)

Του Πέτρου Καρσιώτη Γνωστός αντικέρ και εκτιμητής έργων τέχνης, διορισμένος από λίστα από την Εισαγγελία Αθηνών για να εκτιμήσει κοσμήματα, προϊόντα κλοπής, που είχαν κατασχεθεί από την Αστυνομία συνελήφθη για απάτη και υφαιρέσεις πανάκριβων κλοπιμαίων! Συγκεκριμένα, συνελήφθη με την κατηγορία ότι αφαιρούσε γνήσια κοσμήματα, όπως αλυσίδες και φύλλα χρυσού η και χρυσές λίρες με φθηνά κοσμήματα, […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Γνωστός αντικέρ και εκτιμητής έργων τέχνης, διορισμένος από λίστα από την Εισαγγελία Αθηνών για να εκτιμήσει κοσμήματα, προϊόντα κλοπής, που είχαν κατασχεθεί από την Αστυνομία συνελήφθη για απάτη και υφαιρέσεις πανάκριβων κλοπιμαίων!

Συγκεκριμένα, συνελήφθη με την κατηγορία ότι αφαιρούσε γνήσια κοσμήματα, όπως αλυσίδες και φύλλα χρυσού η και χρυσές λίρες με φθηνά κοσμήματα, απομιμήσεις των πραγματικών!

Προέρχονταν από κατασχέσεις στην κατοχή μεγάλων συμμοριών

Κατά πληροφορίες, τα κοσμήματα που είχαν σταλεί να εκτιμηθούν από την Αστυνομία προέρχονταν από τις κατασχέσεις κλοπιμαίων στα χέρια μελών της μεγάλης συμμορίας των Ρομά, που εξαρθρώθηκε στα τέλη του 2016 και κάποιων από αυτά που κατασχέθηκαν στα χέρια των ληστών με το σίδερο!

Όσοι αναγνώρισαν τα δικά τους στα κλοπιμαία τα πήραν πίσω

Απλά, όσοι αναγνώρισαν τα δικά τους κλοπιμαία στα κατασχεθέντα τα πήραν πίσω. Έμεινε όμως κι ένας μεγάλος αριθμός που δεν αναγνωρίστηκε.

Η νομοθεσία ορίζει ότι τα μη αναγνωρισθέντα παραδίδονται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Γίνεται εκτίμηση και λεπτομερής καταγραφή

Πριν παραδοθούν όμως γίνεται εκτίμησή τους και καταγραφή λεπτομερής από πραγματογνώμονα που ορίζεται από την Εισαγγελία βάσει λίστας που έχει στη διάθεσή της.

Συνελήφθη στο Κολωνάκι

Έτσι, όπως ανακοινώθηκε, συνελήφθη  στο Κολωνάκι, από αστυνομικούς της  Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής, ο 63χρονος αντικέρ.

Σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για ψευδορκία πραγματογνώμονα, απάτη κατ’ εξακολούθηση και επάγγελμα καθώς και για παραβίαση – υφαίρεση κατασχεθέντων.

Παρέλαβε τα κατασχεμένα για να τα εκτιμήσει

Συγκεκριμένα, ο συλληφθείς,, όπως προκύπτει από στοιχεία της δικογραφίας, με την ιδιότητα του ως εκτιμητής τιμαλφών, παρέλαβε από την ανωτέρω Υπηρεσία κατασχεμένα κοσμήματα και τιμαλφή για να προβεί στην εκτίμησή τους.

Μέρος αυτών είχε αντικατασταθεί

Κατά την επιστροφή των παραδοθέντων κοσμημάτων διαπιστώθηκε ότι μέρος αυτών είχε αντικατασταθεί με άλλα χαμηλότερης αξίας, ενώ επιπλέον είχαν αντικατασταθεί τα συνοδευτικά έγγραφα τους με άλλα χειρόγραφα.

Ερευνάται και άλλη περίπτωση

Ερευνάται επίσης η συμμέτοχη του και σε άλλη συναφή περίπτωση.

Βρέθηκε πλήθος κοσμημάτων στο γραφείο του

Μετά από έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στην οικία και στο γραφείο – εργαστήριο του, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κοσμημάτων, χρυσαφικά, ασημικά, χρυσές λίρες και φο-μπιζού, των οποίων η προέλευση και το νόμιμο της κατοχής ερευνώνται.

Στα 30.000 ευρώ η ζημιά από την απάτη

Η προκληθείσα ζημιά σε βάρος του Δημοσίου υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις