Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ένα εξαιρετικό και πρωτότυπο εργαλείο “κρύβεται” στην κάμερα του iPhone
PLUS

Ένα εξαιρετικό και πρωτότυπο εργαλείο “κρύβεται” στην κάμερα του iPhone

Ένα εξαιρετικό και πρωτότυπο εργαλείο έχει ενεργοποιήσει στην κάμερα του iPhone η Apple με την τελευταία ενημέρωση του λογισμικού της, iOs 10. Στην ουσία πρόκειται για έναν «κρυμμένο» μεγεθυντικό φακό ο οποίος διευκολύνει τόσο στο διάβασμα όσο και στην παρατήρηση μικρών αντικειμένων. Η διαδικασία μετατροπής του έξυπνου κινητού τηλεφώνου σας είναι απλή. Αρχικά θα πρέπει […]

Ένα εξαιρετικό και πρωτότυπο εργαλείο έχει ενεργοποιήσει στην κάμερα του iPhone η Apple με την τελευταία ενημέρωση του λογισμικού της, iOs 10. Στην ουσία πρόκειται για έναν «κρυμμένο» μεγεθυντικό φακό ο οποίος διευκολύνει τόσο στο διάβασμα όσο και στην παρατήρηση μικρών αντικειμένων.

Η διαδικασία μετατροπής του έξυπνου κινητού τηλεφώνου σας είναι απλή.

Αρχικά θα πρέπει να ενεργοποιήσετε την νέα δυνατότητα. Για να γίνει αυτό πάτε στις Ρυθμίσεις (Settings) – Γενικά(General) και μπαίνετε στο μενού Προσβασιμότητα (Accessibility). Εκεί θα βρείτε το Μεγενθυτικό Φακό (Magnifier) το οποίο και θα πρέπει να ενεργοποιήσετε (on).

Αφού ολοκληρώσετε αυτή τη διαδικασία ο μεγεθυντικός σας φακός είναι έτοιμος. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε για να τον ενεργοποιήσετε είναι να πατάτε τρεις φορές το Κουμπί Αφετηρίας (Home Βutton) σε όποια εφαρμογή ή οθόνη κι αν βρίσκεστε, ακόμα κι όταν το τηλέφωνο είναι κλειδωμένο.

Να σημειώσουμε πως το νέο εργαλείο έχει διάφορες ρυθμίσεις όπως φωτεινότητα οθόνης / κοντράστ και για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα ενώ φυσικά μπορείτε και να αυξομειώσετε την μεγέθυνση.

Πατώντας το εικονίδιο της αστραπής (κάτω αριστερά) ενεργοποιείτε το φλας ώστε το αντικείμενο που θέλετε να μεγενθύνετε να φωτίζεται.

Επιπλέον μέσω του εικονιδίου κάτω δεξιά με τους κύκλους μεταφέρεστε αυτόματα στις ρυθμίσεις φωτεινότητας και κοντράστ,  ενώ σας δίνετε η δυνατότητα για να αλλάξετε και το το χρώμα του αντικειμένου που εξετάζετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Στα χρώματα υπάρχουν οι εξής διαθέσιμες επιλογές: λευκό/μπλε, κίτρινο/μπλε, κλίμακα του γκρι, κίτρινο/μαύρο, κόκκινο μαύρο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις