Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ελεύθερος με εγγύηση ο πρώην διευθυντής της Audi
ΚΟΣΜΟΣ

Ελεύθερος με εγγύηση ο πρώην διευθυντής της Audi

Ο πρώην διευθυντής της Audi, Γιοβανίνι Πάμιο, μετά την ανάμειξη του ονόματός του στο σκάνδαλο των εκπομπών ρύπων, αφέθηκε ελεύθερος από το δικαστήριο του Μονάχου με εγγύηση 80.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ είχε κατηγορήσει τον Πάμιο -τον Ιούλιο- ότι είχε δώσει εντολή στους υπαλλήλους της εταιρείας να σχεδιάσουν το λογισμικό των […]

Ο πρώην διευθυντής της Audi, Γιοβανίνι Πάμιο, μετά την ανάμειξη του ονόματός του στο σκάνδαλο των εκπομπών ρύπων, αφέθηκε ελεύθερος από το δικαστήριο του Μονάχου με εγγύηση 80.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ είχε κατηγορήσει τον Πάμιο -τον Ιούλιο- ότι είχε δώσει εντολή στους υπαλλήλους της εταιρείας να σχεδιάσουν το λογισμικό των diesel κινητήρων της Audi που θα πήγαιναν στις ΗΠΑ.

Από τότε συνελήφθη και παρέμενε υπό κράτηση στο Μόναχο έως ότου ολοκληρωθούν οι γερμανικές έρευνες.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι ο πρώην κορυφαίος μηχανικός του ομίλου Volkswagen, Βόλφγκανγκ Χατς, παραμένει υπό κράτηση, καθώς οι εισαγγελείς συνεχίζουν τις έρευνες για το συγκεκριμένο σκάνδαλο στον όμιλο VW, αλλά και το τμήμα της Audi.

Ο Χατς εργάστηκε για την Audi και την Porsche κατά τη διάρκεια της καριέρας του και ήταν ο επικεφαλής του κινητήρα της VW Group την περίοδο για την οποία η αυτοκινητοβιομηχανία ανέπτυξε και πούλησε πετρελαιοκινητήρες με αλλοιωμένες ενδείξεις στις εκπομπές ρύπων.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις