Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Τι σχέση έχει το χρώμα του ταψιού με τη γεύση; Τεράστια!
PLUS

Τι σχέση έχει το χρώμα του ταψιού με τη γεύση; Τεράστια!

Μπορεί μέχρι σήμερα να μην είχατε σκεφτεί πως ένα ταψί σε ανοιχτό μέταλλο και ένα σκούρο δεν έχουν μόνο αισθητικές διαφορές, αλλά κάνουν τη διαφορά και στο μαγείρεμα. Κι όμως! Απορρόφηση θερμότητας Τα ταψιά που είναι σε πιο σκούρες αποχρώσεις, απορροφούν μεγαλύτερη ποσότητα θερμότητας και το φαγητό ψήνεται πιο γρήγορα. Γι’αυτό το λόγο σκεφτείτε πριν χρησιμοποιήσετε […]

Μπορεί μέχρι σήμερα να μην είχατε σκεφτεί πως ένα ταψί σε ανοιχτό μέταλλο και ένα σκούρο δεν έχουν μόνο αισθητικές διαφορές, αλλά κάνουν τη διαφορά και στο μαγείρεμα.

Κι όμως!

Απορρόφηση θερμότητας

Τα ταψιά που είναι σε πιο σκούρες αποχρώσεις, απορροφούν μεγαλύτερη ποσότητα θερμότητας και το φαγητό ψήνεται πιο γρήγορα. Γι’αυτό το λόγο σκεφτείτε πριν χρησιμοποιήσετε ένα ταψί. Αν θέλετε το φαγητό σας να σιγοψηθεί τότε χρησιμοποιήστε καλύτερα ανοιχτόχρωμο ταψάκι.

Επιλογή ταψιού ανάλογα με το φαγητό

Αν θέλετε να φτιάξετε κάποιο φαγητό που θα θέλατε να αποκτήσει πιο πολύ χρώμα εξωτερικά, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε σκουρόχρωμο ταψί. Αυτά τα ταψιά είναι κατάλληλα για πίτσες, πίτες και φαγητά που τα προτιμάμε να είναι πιο ξεροψημένα και ροδοκόκκινα. Αν θέλετε ομοιόμορφο χρώμα στο φαγητό σας τότε επιλέξτε ανοιχτόχρωμο ταψί.

Για να μην χρειαστεί να αγοράσετε νέα ταψιά, προσαρμόστε κάποια τιπς στη διαδικασία μαγειρέματος ώστε να βολευτείτε με αυτά που έχετε.

Αν διαθέτετε σκουρόχρωμα σκεύη απλά ρυθμίστε τη θερμοκρασία ψησίματος μειώνοντάς την κατά 3-5 βαθμούς Κελσίου. Αν έχετε μόνο ανοιχτόχρωμα ταψιά τότε αυξήστε τη θερμοκρασία ψησίματος κατά 3-5 βαθμούς ειδικά αν θέλετε να βγει το φαγητό σας πιο ροδοκόκκινο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις