Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ειδική κατηγορία fake news στην ιστοσελίδα του υπ. Παιδείας
ΕΛΛΑΔΑ

Ειδική κατηγορία fake news στην ιστοσελίδα του υπ. Παιδείας

Μια νέα κατηγορία για τα fake news δημιούργησε το υπουργείο Παιδείας στην ιστοσελίδα του, αντί να εκδίδει δελτία τύπου. Σε ένα μεγάλο κόκκινο πλαίσιο ψηλά στην ιστοσελίδα φιγουράρει η νέα αυτή κατηγορία, στην οποία το υπουργείο δημοσιεύει σχόλια και απαντήσεις για ό,τι θεωρεί πως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Στην ειδική στήλη έχουν αναρτηθεί διάφορα δημοσιεύματα όπως […]

Μια νέα κατηγορία για τα fake news δημιούργησε το υπουργείο Παιδείας στην ιστοσελίδα του, αντί να εκδίδει δελτία τύπου.

Σε ένα μεγάλο κόκκινο πλαίσιο ψηλά στην ιστοσελίδα φιγουράρει η νέα αυτή κατηγορία, στην οποία το υπουργείο δημοσιεύει σχόλια και απαντήσεις για ό,τι θεωρεί πως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Στην ειδική στήλη έχουν αναρτηθεί διάφορα δημοσιεύματα όπως αυτά που αναφέρονται π.χ. στις προϋποθέσεις για τους αλλοδαπούς μαθητές, στην επιλογή σημαιοφόρων παραστατών, που «στερούνται νομικής βάσης και ουσίας» επισημαίνει το υπουργείο Παιδείας.

Αναφέρεται δηλαδή στα fake news του υπουργείου Παιδείας:

«Η προσπάθεια ορισμένων -μέσω δημοσιευμάτων στο διαδίκτυο- να ισχυριστούν ότι η υπουργική απόφαση που εκδόθηκε στις 13-9-1017 μνημονεύει την υπουργική απόφαση του 2001 που ορίζει προϋποθέσεις για τους αλλοδαπούς μαθητές, στερείται νομικής βάσης αλλά και ουσίας», αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου. Σύμφωνα με τη στήλη δεν πρέπει να έχουν τον νου τους μόνο οι δημοσιογράφοι, καθώς η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ασχολήθηκε και με ένα tweet της Ντόρας Μπακογιάννη βάζοντας το στα fake news. 

Στην ενότητα fake news σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας θα υπάρχουν δημοσιεύματα, δηλώσεις, γεγονότα κ.ά, τα οποία, κατά το υπουργείο είτε δεν ισχύουν είτε εμπεριέχουν ανακριβείς, ελλιπείς ή/και ψευδείς ισχυρισμούς».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις