Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Φεβρουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τρομακτική η εξάπλωση του sexting, με πρωταγωνιστές δεκάχρονα παιδιά
ΚΟΣΜΟΣ

Τρομακτική η εξάπλωση του sexting, με πρωταγωνιστές δεκάχρονα παιδιά

Διπλασιάστηκαν τα περιστατικά sexting, μέσα στα οποία εμπλέκονται και μικρά παιδιά σύμφωνα με τις αρχές της Βρετανίας και της Ουαλίας. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τα βρετανικά μέσ, οι αστυνομικές δυνάμεις της Αγγλίας και της Ουαλίας κατέγραψαν 6.238 αδικήματα sexting σε νέους, αριθμός που αντιστοιχεί σε 17 φωτογραφίες ημερησίως. Το ποσοστό αυξήθηκε κατά 33%, σε σύγκριση με […]

Διπλασιάστηκαν τα περιστατικά sexting, μέσα στα οποία εμπλέκονται και μικρά παιδιά σύμφωνα με τις αρχές της Βρετανίας και της Ουαλίας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τα βρετανικά μέσ, οι αστυνομικές δυνάμεις της Αγγλίας και της Ουαλίας κατέγραψαν 6.238 αδικήματα sexting σε νέους, αριθμός που αντιστοιχεί σε 17 φωτογραφίες ημερησίως.

Το ποσοστό αυξήθηκε κατά 33%, σε σύγκριση με τα 4.681 αδικήματα του περασμένου έτους και 131% από το έτος 2014/15, κατά το οποίο καταγράφηκαν 2.700 περιπτώσεις.

Οι αρχές ανέφεραν ότι τα αδικήματα προέρχονται από παιδιά ηλικίας από 10 ετών, με τις περιπτώσεις να κορυφώνονται γύρω στην ηλικία των 14 ετών.

Μάλιστα σύμφωνα με την έρευνα, η αποστολή τέτοιων φωτογραφιών μειώθηκε κατά πολύ τον μήνα Αύγουστο, όπου συμπίπτουν και οι σχολικές διακοπές.

Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Αρχηγών της Αστυνομίας της Αγγλίας για την προστασία των παιδιών, εξέφρασε τις έντονες ανησυχίες του για τον αντίκτυπο της ακραίας πορνογραφίας στους νέους.

«Υπάρχει μία ανησυχητικά ανοδική τάση στα παιδιά που μοιράζονται σεξουαλικές φωτογραφίες, ειδικά όσον αφορά τα παιδιά που μεταδίδουν άσεμνες φωτογραφίες άλλων», ανέφερε ο Μπάιλει.

«Η διανομή και κατοχή αυτών των φωτογραφιών είναι αντίθετη προς το νόμο. Μόλις μια φωτογραφία μοιραστεί με άλλους, μπορεί να προκαλέσει βαθιά αμηχανία και δυσφορία. Ανησυχώ για τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει η έκθεση στην ακραία πορνογραφία στα παιδιά, οπότε πρέπει να εξετάσουμε εάν η έλλειψη της γενικής σχέσης και σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης συνθέτουν το πρόβλημα», πρόσθεσε ο ίδιος.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις