Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Σπίρτζης για “γουρούνες”: Καλό θα ήταν να ενημερωθούν πριν κινητοποιηθούν
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπίρτζης για “γουρούνες”: Καλό θα ήταν να ενημερωθούν πριν κινητοποιηθούν

«Η ασφάλεια θα είναι πάνω από όλα», ξεκαθάρισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» για τις «γουρούνες». Όσοι έχουν «γουρούνες» με κανονικές προδιαγραφές ή ειδικά οχήματα για ΑΜΕΑ δεν επηρεάζονται, το επόμενο διάστημα θα εκδοθούν νέοι όροι και προϋποθέσεις για την κατοχή και ενοικίαση. Σχολιάζοντας τον σάλο που έχει […]

«Η ασφάλεια θα είναι πάνω από όλα», ξεκαθάρισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» για τις «γουρούνες».

Όσοι έχουν «γουρούνες» με κανονικές προδιαγραφές ή ειδικά οχήματα για ΑΜΕΑ δεν επηρεάζονται, το επόμενο διάστημα θα εκδοθούν νέοι όροι και προϋποθέσεις για την κατοχή και ενοικίαση. Σχολιάζοντας τον σάλο που έχει δημιουργηθεί με την παρέμβαση του υπουργείου για τις «γουρούνες», ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι «δεν μιλάμε για απαγόρευση» και σημείωσε για αυτούς που προχωρούν σε κινητοποιήσεις ότι «καλό θα ήταν να ενημερωθούν πριν κινητοποιηθούν».

Αυτό που υπάρχει σε αυτή την περίπτωση είναι «ακόμη ένα ρουσφέτι της ΝΔ και του παλαιοκομματισμού», καθώς η ΝΔ είχε μία «έφεση» στις μεταφορές, «κάνοντας θυσία πολίτες και επισκέπτες», που χρησιμοποιούσαν οχήματα με μηδενική οδική ασφάλεια, μικρού κυβισμού και χωρίς προδιαγραφές ασφάλειας, με αποτελέσματα πάρα πολλά ατυχήματα, επί δεκαετίες.

«Θεσμοθέτησαν το ενοικιάζονται αυτά τα οχήματα χωρίς ειδική άδεια οδήγησης, απλά με μία άδεια οδήγησης αυτοκινήτου», όπως τόνισε.

Πλέον, «αναστέλλεται η δυνατότητα για αυτά τα οχήματα μικρού κυβισμού, για να μην σκοτώνεται ο κόσμος», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, προσθέτοντας σε άλλο σημείο ότι αυτά τα οχήματα ενοικιάζονταν κατά δεκάδες στα νησιά χωρίς καμία προδιαγραφή ασφαλείας, με ελλιπή σταθερότητα, που συνήθως κατέληγαν εκτός δρόμου ή ανατρέπονταν.

Αντίθετα, «όποιος πολίτης έχει όχημα, μεγαλύτερου κυβισμού και με προδιαγραφές ασφάλειας, δεν θα έχει πρόβλημα, όπως και τα άτομα με ειδικές ανάγκες που χρησιμοποιούν ειδικά οχήματα».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις