Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Κρεμμυδάς
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Κρεμμυδάς

Έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο ομότιμος καθηγητής Ιστορίας του ΕΚΠΑ, ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Οικονομικής Ιστορίας και διακεκριμένος μελετητής του 1821, Βασίλης Κρεμμυδάς. Η κηδεία του θα γίνει αύριο τη Δευτέρα, στις 16:00, στην εκκλησία Αγίων Θεοδώρων στο Α’ Νεκροταφείο. «Ο Β. Κρεμμυδάς υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους ιστορικούς της γενιάς […]

Έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο ομότιμος καθηγητής Ιστορίας του ΕΚΠΑ, ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Οικονομικής Ιστορίας και διακεκριμένος μελετητής του 1821, Βασίλης Κρεμμυδάς.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο τη Δευτέρα, στις 16:00, στην εκκλησία Αγίων Θεοδώρων στο Α’ Νεκροταφείο.

«Ο Β. Κρεμμυδάς υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους ιστορικούς της γενιάς του. Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο της Λυών, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ είχε μακρά θητεία και στον χώρο της ιδιωτικής μέσης εκπαίδευσης.

Το έργο του για την Επανάσταση του 1821 αποτελεί σημείο αναφοράς για την ελληνική μαρξιστική ιστοριογραφία. Στρατευμένος από μικρή ηλικία στην Αριστερά, ο Β. Κρεμμυδάς αρθρογραφούσε τακτικά στην «Αυγή», έχοντας πάντα το βλέμμα του στραμμένο στους αγώνες για μια σύγχρονη, δημοκρατική εκπαίδευση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζοντας θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και τους οικείους του.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις