Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Πώς θα κοιμηθείτε ήσυχοι όταν “μπουκώσει” η μύτη σας
ΥΓΕΙΑ

Πώς θα κοιμηθείτε ήσυχοι όταν “μπουκώσει” η μύτη σας

Μία αλλεργία ή ένα κρυολόγημα είναι η αιτία που η μύτη σας είναι μπουκωμένη; Όπως και να έχει δεν παύει να είναι ενοχλητικό. Τι μπορείτε όμως να κάνετε για να κοιμάστε πιο ήσυχα το βράδυ; Οι εισπνοές είναι θαυματουργές. Βραστό νερό και σκόρδο Μία λύση που θα σας ανακουφίσει είναι να βράσετε λίγο νερό και […]

Μία αλλεργία ή ένα κρυολόγημα είναι η αιτία που η μύτη σας είναι μπουκωμένη; Όπως και να έχει δεν παύει να είναι ενοχλητικό.

Τι μπορείτε όμως να κάνετε για να κοιμάστε πιο ήσυχα το βράδυ;

Οι εισπνοές είναι θαυματουργές.

Βραστό νερό και σκόρδο

Μία λύση που θα σας ανακουφίσει είναι να βράσετε λίγο νερό και να βάλετε μέσα 2-3 σκελίδες σκόρδου. Σκύψτε πάνω από την κατσαρόλα και κάντε εισπνοές. Σίγουρα θα ξεμπουκώσετε λίγο και θα κοιμηθείτε πιο άνετα.

Εισπνοές με μηλόξυδο

Αν σας ενοχλεί η μυρωδιά του σκόρδου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μηλόξυδο, το οποίο συμβάλλει στη διάσπαση και αραίωση της παχύρρευστης βλέννας στην μύτη.

Εισπνοές με αιθέρια έλαια

Άλλος ένας τρόπος είναι να κάνετε εισπνοές με αιθέρια έλαια, κάτι που θα συμβάλλει  στη μείωση της συμφόρησης σε μύτη και στήθος, που προκαλείται από κρυολογήματα και λοιμώξεις.

Πείτε ναι στο μέλι

Αν επιλέξετε να πιείτε ζεστό ρόφημα καλό θα είναι να προσθέσετε μέσα λίγο μέλι. Είναι γνωστό άλλωστε πως έχει αντιιικές δράσεις.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις