Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ανησυχία μετά την παραίτηση Χαρίρι: Αγνοείται η τύχη του
ΚΟΣΜΟΣ

Ανησυχία μετά την παραίτηση Χαρίρι: Αγνοείται η τύχη του

Ανησυχία επικρατεί στον Λίβανο μετά την αιφνιδιαστική και «περίεργη» παραίτηση του Πρωθυπουργού της χώρας, Σαάντ Χαρίρι, ο οποίος έκανε λόγο για σχέδιο δολοφονίας του, δηλώνοντας ότι φοβάται για τη ζωή του. Όλα αυτά έγιναν σε μια μαγνητοσκοπημένη δήλωση που διάβασε ο Χαρίρι από τη Σαουδική Αραβία, κάνοντας πολλά στελέχη της παράταξής του να ανησυχήσουν καθώς φοβούνται ότι ο […]

Ανησυχία επικρατεί στον Λίβανο μετά την αιφνιδιαστική και «περίεργη» παραίτηση του Πρωθυπουργού της χώρας, Σαάντ Χαρίρι, ο οποίος έκανε λόγο για σχέδιο δολοφονίας του, δηλώνοντας ότι φοβάται για τη ζωή του.

Όλα αυτά έγιναν σε μια μαγνητοσκοπημένη δήλωση που διάβασε ο Χαρίρι από τη Σαουδική Αραβία, κάνοντας πολλά στελέχη της παράταξής του να ανησυχήσουν καθώς φοβούνται ότι ο Πρωθυπουργός κρατείται παρά τη θέλησή του εκεί.

Αν και οι αξιωματούχοι της Σαουδικής Αραβίας το διέψευσαν, ο Πρόεδρος του Λιβάνου σε συνάντηση που είχε με τους πρεσβευτές ξένων χωρών και τους εκπροσώπους των Ηνωμένων Εθνών, της Ε.Ε. και του Αραβικού Συνδέσμου στον Λίβανο, ζήτησε να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες που αφορούν την τύχη του κ. Χαρίρι, σύμφωνα με προεδρικές πηγές, εκφράζοντας την ανησυχία του για τον Χαρίρι.

Όπως μετέδωσε το δίκτυο Al Jadeed TV, ο κ. Αούν ζήτησε από τον επιτετραμμένο του Ριάντ, Ουαλίντ Αλ Μπουχάρι, την επιστροφή του κ. Χαρίρι στον Λίβανο και χαρακτήρισε απαράδεκτες τις συνθήκες της παραίτησής του.

Δύο ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι του Λιβάνου δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters ότι εκτιμούν πως ο παραιτηθείς πρωθυπουργός κρατείται στη Σαουδική Αραβία. Μια άλλη πηγή, ένας ανώτερος πολιτικός από τον κύκλο του Σ. Χαρίρι, είπε ότι η Σαουδική Αραβία τού ζήτησε να παραιτηθεί και τον έθεσε σε κατ΄οίκον περιορισμό, ενώ κάποιος μη κατονομαζόμενος που γνωρίζει την κατάσταση εκτίμησε ότι το Ριάντ ελέγχει και περιορίζει τις κινήσεις του.

Από την πλευρά του το Ριάντ υποστηρίζει ότι ο Σ. Χαρίρι έχει ελευθερία κινήσεων.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις