Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Κορμός… κόλαση, χωρίς να ακουμπήσετε το μίξερ!
PLUS

Κορμός… κόλαση, χωρίς να ακουμπήσετε το μίξερ!

Συστατικά 250 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ 195 γρ. biscotti με φιστίκι Αιγίνης (τα μπισκότα του Άκη) 100 γρ. καρυδόψιχα ολόκληρη 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 60 γρ. κακάο 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα 20 γρ. κονιάκ έξτρα κακάο για το σερβίρισμα Μέθοδος Εκτέλεσης Τοποθετούμε μία μεμβράνη σε μία φόρμα διαστάσεων 23×10 εκ. καλύπτοντας τον πάτο […]

Συστατικά

  • 250 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
  • 195 γρ. biscotti με φιστίκι Αιγίνης (τα μπισκότα του Άκη)
  • 100 γρ. καρυδόψιχα ολόκληρη
  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 60 γρ. κακάο
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 20 γρ. κονιάκ
  • έξτρα κακάο για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε μία μεμβράνη σε μία φόρμα διαστάσεων 23×10 εκ. καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματα της. Φροντίζουμε να περισσεύει μεμβράνη έξω από την φόρμα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα μπισκότα και τα καρύδια και τα σπάμε όλα μαζί με τα χέρια μας και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ρίχνουμε το βούτυρο (είναι πολύ σημαντικό το βούτυρο να είναι πολύ μαλακό) και το κακάο και ανακατεύουμε ελαφρά με μία ξύλινη κουτάλα.
  • Στην συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με τα χέρια.
  • Προσθέτουμε το κονιάκ και στο τέλος τα μπισκότα.
  • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τα χέρια μέχρι να ονογενοποιηθεί όλο το μείγμα μας.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα.
  • Πιέζουμε καλά το μείγμα να πάει παντού και σκεπάζουμε την πάνω μεριά με τη μεμβράνη που έχει περισσέψει.
  • Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
  • Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κακάο.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις