Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Αποβολή σε μαθητή Λυκείου που ύψωσε την ελληνική σημαία
ΕΛΛΑΔΑ

Αποβολή σε μαθητή Λυκείου που ύψωσε την ελληνική σημαία

Μαθητής αποβλήθηκε για μια μέρα από το σχολείο του, επειδή ανέβασε την ελληνική σημαία σε στύλο φωτισμού. Το περιστατικό συνέβη στο Λύκειο του Γαζίου στο Ηράκλειο με τον μαθητή να παίρνει σήμερα αποβολή με αιτιολογία πως η ενέργεια του ήταν πολύ επικίνδυνη. Όπως αναφέρουν οι καταγγελίες, εδώ και μια τετραετία στο σχολείο δεν υπήρχε υψωμένη […]

Μαθητής αποβλήθηκε για μια μέρα από το σχολείο του, επειδή ανέβασε την ελληνική σημαία σε στύλο φωτισμού.

Το περιστατικό συνέβη στο Λύκειο του Γαζίου στο Ηράκλειο με τον μαθητή να παίρνει σήμερα αποβολή με αιτιολογία πως η ενέργεια του ήταν πολύ επικίνδυνη. Όπως αναφέρουν οι καταγγελίες, εδώ και μια τετραετία στο σχολείο δεν υπήρχε υψωμένη στον ιστό σημαία όπως προβλέπεται.

Το ζήτημα είχε θιχτεί πολλές φορές, όμως δεν είχε γίνει κάτι.

Το πρωί της παραμονής της 28ης Οκτωβρίου, πριν την προσευχή, ένας μαθητής του 15μελούς του ΓΕΛ θέλοντας να υψώσει τη σημαία λόγω της εθνικής επετείου, ανέβηκε σε στύλο φωτισμού που βρίσκεται εντός του σχολικού χώρου και έδεσε εκεί τη σημαία.

Σήμερα η διεύθυνση του σχολείου τον κάλεσε και τον ενημέρωσε ότι του δίνει αποβολή με τη δικαιολογία ότι η πράξη του μαθητή ήταν επικίνδυνη καθώς θα μπορούσε να πέσει από τον στύλο.

Ο Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης ρωτήθηκε για το συμβάν από το Flashnews, αλλά είπε πως δεν είχε ενημερωθεί. Σε ερώτηση για το ποιος φέρει την ευθύνη στην περίπτωση που έχουν γίνει τα πράγματα όπως περιγράφονται στην καταγγελία, ανέφερε ότι “Την ευθύνη την έχουν οι καθηγητές από το πρώτο λεπτό που ανοίγει το σχολείο μέχρι να κλείσει”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις