Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Ως και με πλαστά πιστοποιητικά βάφτισης εφοδίαζε κύκλωμα, παράνομους μετανάστες
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ως και με πλαστά πιστοποιητικά βάφτισης εφοδίαζε κύκλωμα, παράνομους μετανάστες

Μέχρι και πλαστά πιστοποιητικά… βάπτισης, για να νομιμοποιούν την διαμονή τους σε ευρωπαϊκές χώρες εκτός από διαβατήρια και άλλα πλαστά,  εξασφάλιζε στους ενδιαφερόμενους παράτυπους μετανάστες,, έναντι αδρής αμοιβής,  πολυδαίδαλο και πολύ επίπεδο μαζί  κύκλωμα, πλαστογράφων εγγράφων με τα οποία νομιμοποιούνταν παράτυποι μετανάστες σε χώρες της Ευρώπης! Έδιναν πλαστά έγγραφα ως μπόνους Μάλιστα, το επίσης απίστευτο, όπως […]

Μέχρι και πλαστά πιστοποιητικά… βάπτισης, για να νομιμοποιούν την διαμονή τους σε ευρωπαϊκές χώρες εκτός από διαβατήρια και άλλα πλαστά,  εξασφάλιζε στους ενδιαφερόμενους παράτυπους μετανάστες,, έναντι αδρής αμοιβής,  πολυδαίδαλο και πολύ επίπεδο μαζί  κύκλωμα, πλαστογράφων εγγράφων με τα οποία νομιμοποιούνταν παράτυποι μετανάστες σε χώρες της Ευρώπης!

Έδιναν πλαστά έγγραφα ως μπόνους

Μάλιστα, το επίσης απίστευτο, όπως προκύπτει,  είναι ότι οι αρχηγοί του κυκλώματος έδιναν και πλαστά ως…  μπόνους (!) στους πελάτες, που ζητούσαν “κλασικά” νομιμοποιητικά έγγραφα.

Δηλαδή, εξασφάλιζαν στους πελάτες τους, πλαστές ελληνικές άδειες οδήγησης νέου τύπου, πλαστές κάρτες τράπεζας και πλαστές κάρτες υγείας!

Ερεύνησαν την περίπτωση να εφοδιάστηκαν από το κύκλωμα μέλη του ISIS

Είναι τέτοιος ο βαθμός πιστότητας των πλαστών που κατασκεύαζε  το κύκλωμα, σε σημείο που υποχρέωσε τους αστυνομικούς της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, να ερευνήσουν και την περίπτωση να έχουν εφοδιαστεί με τέτοια πλαστά διαβατήρια  ακόμη και μέλη η συμπαθούντες του ISIS!

Δεν προέκυψαν ενδείξεις για φιλικά προσκείμενους στο Ισλαμικό Κράτος

Ωστόσο, ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Χρ. Παπαζαφείρης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε, ότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να  έχουν τροφοδοτηθεί και διακινηθεί με πλαστά έγγραφα μέλη του ISIS,  διευκρινίζοντας συγχρόνως ότι δεν υπάρχουν έως στιγμής ενδείξεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Εντοπίστηκαν τέσσερα εργαστήρια κατασκευής πλαστών εγγράφων

Συνολικά εντοπίστηκαν τέσσερα εργαστήρια κατασκευής εγγράφων τα οποία δέχονταν παραγγελίες από διάφορες χώρες του εξωτερικού, μέσω Facebook, Twitter και άλλων διαδικτυακών μέσων,

Τα εργαστήρια έφτιαχαν τα πάντα.

Από διαβατήρια μέχρι ταυτότητες, άδειες οδήγησης και θεωρήσεις της συνθήκης Σένγκεν!

Από διαβατήρια και ταυτότητες μέχρι άδειες οδήγησης, πιστοποιητικά γέννησης, κάρτες τραπέζης και υγείας αλλά και θεώρησης της συνθήκης Σένγκεν, ώστε να περνούν οι κάτοχοι τους ελέγχους στα σύνορα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις