Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Με ειδικό υγρό, μετέτρεπαν ακυρωμένα εισιτήρια σε γνήσια (pics)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ειδικό υγρό, μετέτρεπαν ακυρωμένα εισιτήρια σε γνήσια (pics)

Του Πέτρου Καρσιώτη Προμηθεύονταν κατά εκατοντάδες, γνήσια, χρησιμοποιημένα και επικυρωμένα από τα μηχανήματα εισιτήρια, στο κρυφό εργαστήριο που διατηρούσαν με τα κατάλληλα υλικά εξάλειφαν τα στοιχεία ακύρωσης, τα πήγαιναν σε ένα περίπτερο και από εκεί τα αγόραζαν πάλι ανύποπτοι επιβάτες! Κλιμάκιο αστυνομικών της Οικονομικής Αστυνομίας, συνέλαβε τέσσερα άτομα ηλικίας από 27 έως 61 ετών, για […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Προμηθεύονταν κατά εκατοντάδες, γνήσια, χρησιμοποιημένα και επικυρωμένα από τα μηχανήματα εισιτήρια, στο κρυφό εργαστήριο που διατηρούσαν με τα κατάλληλα υλικά εξάλειφαν τα στοιχεία ακύρωσης, τα πήγαιναν σε ένα περίπτερο και από εκεί τα αγόραζαν πάλι ανύποπτοι επιβάτες!

Κλιμάκιο αστυνομικών της Οικονομικής Αστυνομίας, συνέλαβε τέσσερα άτομα ηλικίας από 27 έως 61 ετών, για παραποίηση γνήσιων εισιτηρίων του ΟΑΣΑ (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών) και διάθεση στην αγορά.

Για πλαστογραφία και απάτη

Σε βάρος των συλληφθέντων (δύο Έλληνες, ένας Αλβανός και ένας Γεωργιανός) σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας, της απάτης, της τέλεσης εγκλήματος κατ’ εξακολούθηση και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Ο Γεωργιανός προμηθευόταν μεγάλο αριθμό εισιτηρίων

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο Γεωργιανός, ηλικίας 27χρόνων, προμηθεύονταν μεγάλο αριθμό γνήσιων εισιτηρίων, τα οποία ήταν επικυρωμένα από ακυρωτικά μηχανήματα.

Με ειδικό υγρό και συγκόλληση των δύο όψεων, τα έκαναν καινούρια Στη συνέχεια μέσω  ειδικών μεθόδων (λείανση, εμποτισμό σε ειδικό υγρό και συγκόλληση των δυο όψεων) προέβαινε στην εξάλειψη του εντυπώματος των ακυρωμένων εισιτηρίων και τα διέθετε προς πώληση σε περίπτερο, σε περιοχή της Αττικής.

Ακολούθως, στην πώληση των παραχαραγμένων εισιτηρίων προέβαιναν ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου ένας 40χρονος Έλληνας καθώς και ο υπάλληλος του, ένας 48χρονος επίσης Έλληνας.

Και Αλβανός προμήθευε με πλαστά εισιτήρια

Στο πλαίσιο των ερευνών διακριβώθηκε ακόμα ότι την παραπάνω επιχείρηση προμήθευε με πλαστά εισιτήρια και 61χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ενώ σημειώνεται ότι την πλαστότητα των εισιτηρίων βεβαίωσαν και οι υπάλληλοι του Οργανισμού Συγκοινωνιών.

Τι βρέθηκε στην έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας

Κατά τις έρευνές που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

* σε διαμέρισμα στην Αθήνα, όπου διέμενε ο 27χρονος, 1.250 εισιτήρια συνολικά και συγκεκριμένα 25 νοθευμένα εισιτήρια και πλήθος εισιτηρίων που έφεραν εντύπωμα επικύρωσης, που είχαν υποστεί επεξεργασία (διαχωρισμό – αποκόλληση των δυο όψεων τους) καθώς και κατάλληλος εξοπλισμός για τη νόθευση – παραποίηση των εισιτηρίων, όπως αυτοσχέδια ηλεκτρική συσκευή λείανσης, γομολάστιχα, κόλες διαφόρων τύπων, πλήθος κομματιών χάρτου και πλάκες μετάλλου σε διαστάσεις εισιτηρίων κ.λπ.

Κι άλλα «νοθευμένα» εισιτήρια

* σε ισόγειο διαμέρισμα σε περιοχή της Αττικής, όπου διέμενε ο 61χρονος 60 νοθευμένα εισιτήρια, αναγραφόμενης αξίας 1,40 ευρώ, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν 11 νοθευμένα εισιτήρια, διαφόρων αναγραφόμενων αξιών και

* στην επιχείρηση – περίπτερο σε περιοχή της Αττικής, 43 νοθευμένα εισιτήρια, αναγραφόμενης αξίας 1,40 καθώς και 49, αναγραφόμενης αξίας 0,60 ευρώ.

Κατασχέθηκαν ακόμα 597,50 ευρώ, 4 συσκευές κινητών και 6 κάρτες SIM.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις