Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Στη δημοσιότητα με εντολή εισαγγελέα οι φωτογραφίες των κακοποιών με το σίδερο
ΕΛΛΑΔΑ

Στη δημοσιότητα με εντολή εισαγγελέα οι φωτογραφίες των κακοποιών με το σίδερο

Του Πέτρου Καρσιώτη Με το σκεπτικό  ότι η οκταμελής συμμορία των Γεωργιανών, που, ανάμεσα σε άλλες ληστρικές επιδρομές, έκαψε με το σίδερο 87χρονη στο Γαλάτσι για να αποκαλύψει που έχει κρυμμένες τις οικονομίες της, έχει διαπράξει κι άλλα κακουργήματα,  ο εισαγγελέας έδωσε εντολή στην ΕΛ.ΑΣ να δημοσιοποιήσει τις φωτογραφίες τους. Καταζητούν ακόμα τον όγδοο της ομάδας, υπήκοο […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Με το σκεπτικό  ότι η οκταμελής συμμορία των Γεωργιανών, που, ανάμεσα σε άλλες ληστρικές επιδρομές, έκαψε με το σίδερο 87χρονη στο Γαλάτσι για να αποκαλύψει που έχει κρυμμένες τις οικονομίες της, έχει διαπράξει κι άλλα κακουργήματα,  ο εισαγγελέας έδωσε εντολή στην ΕΛ.ΑΣ να δημοσιοποιήσει τις φωτογραφίες τους.

Καταζητούν ακόμα τον όγδοο της ομάδας, υπήκοο Τσεχίας  

Από τους οκτώ που εικονίζονται έχουν συλληφθεί  από την Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής και οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη οι επτά, καθώς ο όγδοος του εγκληματικού δικτύου που δρούσε με άρτια οργάνωση, Τσέχος στην καταγωγή, εξακολουθεί να διαφεύγει.

Ο ΑΜΕΑ Καζακστανός που συντόνιζε την ομάδα μέσα στα σπίτια

Ξεχωριστή φιγούρα στις φωτογραφίες ο Καζακστανός κακοποιός, ο οποίος στηριγμένος πάνω στις πατερίτσες του λόγω ατυχίας να έχει χάσει το πόδι του σε ατύχημα, ήταν ο επιχειρησιακός αρχηγός της συμμορίας.

Στεκόταν έξω από τα σπίτια πάνω στις πατερίτσες

Ενώ, στεκόμενος δίπλα στο με αναπηρικές πινακίδες αυτοκίνητό του, προκαλούσε τη λύπη και τη συμπάθεια όσων τον έβλεπαν, στην πραγματικότητα και κατά τα στοιχεία της Ασφάλειας, δεν έκανε τίποτε άλλο από το να κατευθύνει και να συντoνίζει τις ενέργειες συνεργών του οι οποίοι βρίσκονταν ήδη μέσα στο σπίτι-στόχο.

Στόχος και ο Νταμίρ Κάναντι, προπονητής του Περιστερίου

Όπως έγινε με την οικία του προπονητή και αρχιτέκτονα του εφετινού «θαύματος» της ομάδας του Περιστερίου προπονητή Ντάμιρ Κάναντι, όταν η συμμορία εισέβαλε στο σπίτι του, αναισθητοποίησε με σπρέι τον ίδιο, τη σύζυγό του και την κόρη του την ώρα που κοιμούνταν, άδειασαν το σπίτι από μετρητά και κοσμήματα και διέφυγαν με το αυτοκίνητο του προπονητή.

Ψάχνουν κι άλλες ληστρικές επιδρομές

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας μέχρι 5-1-2018, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, προκειμένου να διαπιστωθούν και να εξιχνιασθούν άδηλες υποθέσεις κλοπών από οικίες που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο.

Στα 2 εκατομμύρια η λεία της σπείρας, σε ένα χρόνο δράσης

Εν τω μεταξύ, σε πάνω από δύο εκατομμύρια ευρώ, μόλις σε έναν χρόνο, υπολογίζονται με βάση τις καταγγελίες των θυμάτων η «λεία» της σπείρας.

Ένας «μικρός στρατός»

Η συγκεκριμένη συμμορία με δομή «μικρού στρατού» όπως λένε χαρακτηριστικά οι αστυνομικοί, ευθύνεται με βάση την δικογραφία για τουλάχιστον τριάντα ένοπλες ληστρικές εισβολές σε σπίτια, τρεις εκ των οποίων ληστείες.

Τα χτυπήματα διαδέχονταν το ένα το άλλο

Καθώς τα χτυπήματα της συγκεκριμένης συμμορίας, διαδέχονταν το ένα το άλλο, η Ασφάλεια  ενέτεινε τις προσπάθειες για τον εντοπισμό των μελών.

Ασκήσεις προσομοίωσης στους πραγματικούς στόχους

Όταν έφθασαν πολύ κοντά διαπίστωσαν με τρομερή έκπληξη ότι τα μέλη υπό τις οδηγίες του αρχηγού προχωρούσαν στις εισβολές, αφού πρώτα είχαν πραγματοποιήσει στους πραγματικούς στόχους, ασκήσεις… προσομοίωσης.

Μετά από αυτές και όταν κάθε μέλος έπαιζε το ρόλο του, συγκεντρώνονταν σε καφετέριες η αλλού και συζητούσαν το βαθμό… δυσκολίας και αποφάσιζαν την τελική «λύση».

Στο πλαίσιο της έρευνας, μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί 33 ληστείες και κλοπές από οικίες, ενώ η συνολική λεία της εγκληματικής οργάνωσης υπερβαίνει τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Πρακτική… εξάσκηση πάνω στις κλειδαριές

Τα μέλη της οργάνωσης διέθεταν τεχνογνωσία και ιδιαίτερες ικανότητες στην παραβίαση διαφόρων τύπων κλειδαριών, την οποία είχαν αποκτήσει ύστερα από εκπαίδευση και εξάσκηση σε δείγματα κλειδιών – κλειδαριών ασφαλείας, πλήθος από τις οποίες βρέθηκαν στις οικίες τους.

Δεν άφηναν ίχνη πίσω τους

Μάλιστα ήταν τέτοια αρτιότητα τους στην παραβίαση κλειδαριών που σε πολλές περιπτώσεις δεν άφηναν κανένα ίχνος παραβίασης, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν και κλειδιά «passepartout».

VASHAKMADZE (oν) VALERI του VITALI και της MZIA , γεννηθέντα στις 17-9-1989 στη Γεωργία

OCHIGAVA ή OCHIGANA ή MASHARASHVILI ή LEVAN ή OCHIGANA LEVAN (ον) LEVANI ή GIORGI ή LEVAN τ ου SOSO ή TAMAZE ή TMAZE ή SOSO TAMAZE και της RUSUDAN ή ROUSOUNTANI ή LILA ή ROUSUDAN , γεννηθέντα το 1980 στη Γεωργία

CHITORELIDZE (ον) GIORGI του ILIA και της NAIRA , γεννηθέντα στις 17-2-1985 στη Γεωργία

PACHUASHVILI (ον) MAMUKA του AVTANDIL και της LUBA , γεννηθέντα στις 31-12-1983 στο Καζακστάν

DZNELADZE (ον) NODAR του KOBA και της SVETLANA , γεννηθέντα στις 18-1-1998 στη Ρωσία

CHAGUNAVA (ον) Ζ VIAD του ZURABI και της HUHU , γεννηθέντα στις 28-10-1983 στη Γεωργία

KOSTAVA ή BREZUICA (ον) REZO ή IULIAN του VLADIMIR ή KOSTAVA VLADIMIR ή ANTONOV και της MARIAM ή KOSTAVA TSIRA ή TSIRA , γεννηθέντα στις 27-2-1979 στην Γεωργία

PETROVIS (oν) IAN του IGOR και της MARIA , γεννηθέντα στις 23-12-1970 στην Τσεχία

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας μέχρι 5-1-2018, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, προκειμένου να διαπιστωθούν και να εξιχνιασθούν άδηλες υποθέσεις κλοπών από οικίες που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-9690800 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις