Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Μητέρα Δώρας: “Θέλω τα άλλα παιδιά μου να συνεχίσουν να κάνουν όνειρα”
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητέρα Δώρας: “Θέλω τα άλλα παιδιά μου να συνεχίσουν να κάνουν όνειρα”

Του Πέτρου Καρσιώτη Κανείς δεν μπορεί να περιγράψει τον πόνο της μητέρας που έχασε από τη μια στιγμή στην άλλη την κόρη της από το χέρι ενός ληστή για να εξασφαλίσει ο τελευταίος τη δόση του για τον κόσμο των παραισθήσεων. Αφουγκραζόμενοι τις σκέψεις της μάνας Μπορεί όμως να την αφουγκραστεί και να ακούσει τις […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Κανείς δεν μπορεί να περιγράψει τον πόνο της μητέρας που έχασε από τη μια στιγμή στην άλλη την κόρη της από το χέρι ενός ληστή για να εξασφαλίσει ο τελευταίος τη δόση του για τον κόσμο των παραισθήσεων.

Αφουγκραζόμενοι τις σκέψεις της μάνας

Μπορεί όμως να την αφουγκραστεί και να ακούσει τις μύχιες σκέψεις της, μετά την αποκάλυψη από την Ασφάλεια του προσώπου του άνδρα ο οποίος με το θανάσιμο τραυματισμό της Δώρας, πάγω την οικογένειά της και μαζί το πανελλήνιο.

Βουρκωμένη, πονεμένη και αγανακτισμένη

Βουρκωμένη, καθισμένη μπροστά από ένα τραπέζι και έχοντας δίπλα της τον έναν από τους γιους της, άφησε την κραυγή πόνου, αλλά και αγανάκτησης να αιωρούνται στο χώρο μέχρι να φθάσουν στ αφτιά των υπευθύνων.

Ευχαρίστησε την ΕΛΑΣ, που «έπιασε τον φονιά του παιδιού μου»

Ευχαρίστησε την Ελληνική Αστυνομία, που «σε τόσες λίγες ημέρες έπιασε το δολοφόνο του κοριτσιού μου», και  ευχαρίστησε τους απλούς ανθρώπους που συμπαραστάθηκαν και συμπαραστέκονται στην ίδια και την οικογένειά της.

«Κανένα ελαφρυντικό στον δολοφόνο της Δώρας»

Δήλωσε την εμπιστοσύνη της στην ελληνική Δικαιοσύνη από την οποία ζητάει να μη δώσει κανένα, μα κανένα ελαφρυντικό στο δολοφόνο>> και καταφέρθηκε κατά εκείνων που με τους Νόμους που θεσπίζουν αφήνουν ελεύθερα «τέτοια άτομα να σκοτώνουν αθώους ανθρώπους που δεν τους πείραξαν σε τίποτε».

Η κα Γεωργία, ανεβαίνει το Γολγοθά της μετά τη συντριβή των ονείρων της Δώρας.

«Θέλω τα άλλα παιδιά μου να εξακολουθούν να κάνουν όνειρα»

Βουρκωμένη, με ραγισμένη φωνή, πρόσθεσε: «Έχω και τα άλλα παιδιά μου. Είναι μεγάλο το χτύπημα. Θέλω με όση δύναμη μου έχει απομείνει να εξακολουθούν να κάνουν όνειρα. Φοβάμαι όμως και γι αυτά. Όπως και για άλλους. Από τη στιγμή που κυκλοφορεί ελεύθερος ένας φονιάς ενώ ήταν στα χέρια της Δικαιοσύνης».

«Τέτοιοι νόμοι είναι ντροπή να ισχύουν»

Χαρακτήρισε “ντροπή” να ισχύουν τέτοιοι νόμοι. «Ντροπή που έβγαλαν έξω το φονιά και σκότωσε το παιδί μου.  Η Δώρα ήταν ένας Άγγελος. Δεν πείραξε ποτέ κανέναν για να της κάνουν τέτοιο κακό».

Οι δημοσιογράφοι παρατήρησαν ότι στα δικαστήρια κινήθηκε να φθάσει κοντά στον κατηγορούμενο για το έγκλημα με θύμα την κόρη της.

«Και θα ξαναπλησιάσω»

«Και θα ξαναπλησιάσω», είπε, δακρυσμένη.

Δεν πείθεται ότι ο δράστης είδε τυχαία την Δώρα

Η τραγική μητέρα της Δώρας, δεν έχει πειστεί από τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου ότι είδε εκείνο το μοιραίο απόγευμα της 18ηςΟκτωβρίου, για πρώτη φορά τη Δώρα πάνω από ένα μνήμα (σ.σ του παιδικού ης φίλου που έχασε τη ζωή του σε εργατικό δυστύχημα).

«Θέλω να το ψάξει και η Δικαιοσύνη. Μου έφεραν πληροφορίες ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που έβλεπε το κορίτσι μου. Κατ αρχήν τον συνέλαβαν μόλις τριακόσια μέτρα από το σπίτι μας. Που σημαίνει ότι τριγυρνούσε εδώ κοντά.

«Σε ένα κατάστημα ψιλικών την είχε δει, μου είπαν»

Δεύτερον, μου είπαν ότι σε ένα κατάστημα ψιλικών κοντά στο σημείο που τον συνέλαβαν, είχε συναντήσει και δει τη Δώρα(!). Το αγγελούδι μου πήγαινε εκεί να αγοράσει κάρτες και εισιτήρια κι εκείνος είχε μπει να πάρει τσιγάρα.

Ίσως την ακολούθησε και τη χτύπησε. Θα το ψάξουμε εμείς ως οικογένεια, αλλά θέλω να το ψάξει και η Δικαιοσύνη».

Αδελφός της Δώρας: «Να τιμωρηθεί παραδειγματικά»

Τον λόγο πήρε και ο αδελφός της Δώρας, Γιάννης.

Αναφέρθηκε στις δύσκολες ώρες που περνάει η οικογένεια του. Ζήτησε να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο δράστης  και ευχαρίστησε την Αστυνομία «που έπιασε τον σφαγέα της αδελφής μου».

«Πρέπει να αλλάξουν οι νόμοι»

Και συνέχισε:

«Δεν γίνεται να κυκλοφορούν τέτοιοι άνθρωποι έξω. Πόσες οικογένειες θα θρηνήσουν. Πρέπει να αλλάξουν οι νόμοι.

«Η αδελφή μου ήταν μια ηρωίδα»

Η αδερφή μου ήταν μια ηρωίδα».

Ακολούθως η δικηγόρος της οικογένειας, Ιωάννα Παναγοπούλου,  σχετικά με τις αναφορές για την αποφυλάκιση του 58χρονου,  είπε ότι από την οικογένεια «θα ζητηθεί η αυστηροποίηση των ποινών».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις