Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

07

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Στάση εργασίας στο μετρό και νέα 24ωρη απεργία
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στάση εργασίας στο μετρό και νέα 24ωρη απεργία

Χωρίς Μετρό θα μείνει την Παρασκευή η Αθήνα για λίγες ώρες. Την ερχόμενη Πέμπτη 16 του μήνα, οι εργαζόμενοι θα «τραβήξουν» 24ωρο χειρόφρενο. Στάση εργασίας για αύριο, Παρασκευή, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 π.μ., αλλά και 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, εξήγγειλε το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Αττικό Μετρό.  Το σωματείο καταγγέλλει «την αδιαφορία που επιδεικνύει το υπουργείο Εργασίας, […]

Χωρίς Μετρό θα μείνει την Παρασκευή η Αθήνα για λίγες ώρες. Την ερχόμενη Πέμπτη 16 του μήνα, οι εργαζόμενοι θα «τραβήξουν» 24ωρο χειρόφρενο.

Στάση εργασίας για αύριο, Παρασκευή, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 π.μ., αλλά και 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, εξήγγειλε το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Αττικό Μετρό.

 Το σωματείο καταγγέλλει «την αδιαφορία που επιδεικνύει το υπουργείο Εργασίας, αλλά και στις άθλιες πρακτικές που εφαρμόζει η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ.».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των ηλεκτροδηγών, «το υπουργείο Εργασίας αν και διαβεβαίωνε στη συνάντησή μας, λίγες ημέρες πριν τη Δ.Ε.Θ., ότι θα μας απαντήσει άμεσα σχετικά με το αίτημά μας για την αναδρομική αναγνώριση των ασφαλιστικών εισφορών για την κατηγορία των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, αντ’ αυτού ακόμα και μετά από την πραγματοποιηθείσα στάση εργασίας της προηγούμενης εβδομάδας εξακολουθεί να σιωπά».

Το σωματείο κατηγορεί επίσης τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ότι «σε μια άθλια προσπάθεια αποπροσανατολισμού, βρήκε την ευκαιρία ακόμη μια φορά να προχωρήσει σε προαγωγές προσωπικού με πελατειακά-κομματικά κριτήρια».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις