Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Το δεύτερο στίγμα του κινητού της Δώρας “έδωσε” τον δολοφόνο- Πώς έφτασαν στα ίχνη του οι Αρχές
ΕΛΛΑΔΑ

Το δεύτερο στίγμα του κινητού της Δώρας “έδωσε” τον δολοφόνο- Πώς έφτασαν στα ίχνη του οι Αρχές

Του Πέτρου Καρσιώτη Το κινητό τηλέφωνο της άτυχης 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, που δολοφονήθηκε με 14 μαχαιριές μέσα στο Β Νεκροταφείο της Αθήνας,  «έδειξε» κυριολεκτικά τον δολοφόνο της, οποίος κυκλοφορούσε ελεύθερος ως το πρωί της Τρίτης, πίνοντας τον καφέ του, ενώ περπατούσε! Δεν περιορίστηκε στο πρώτο σύντομο στίγμα στην Ομόνοια η αστυνομία Νεότερες πληροφορίες που […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Το κινητό τηλέφωνο της άτυχης 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, που δολοφονήθηκε με 14 μαχαιριές μέσα στο Β Νεκροταφείο της Αθήνας,  «έδειξε» κυριολεκτικά τον δολοφόνο της, οποίος κυκλοφορούσε ελεύθερος ως το πρωί της Τρίτης, πίνοντας τον καφέ του, ενώ περπατούσε!

Δεν περιορίστηκε στο πρώτο σύντομο στίγμα στην Ομόνοια η αστυνομία

Νεότερες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας λένε ότι η Αστυνομία, δεν περιορίστηκε στο πρώτο στίγμα που έδωσε το κινητό της Δώρας στα χέρια του δολοφόνου της, μιάμιση ώρα μετά το έγκλημα, στην κεραία της Ομόνοιας.

Το είχε πουλήσει για μόλις 20 ευρώ

Ο 58χρονος ληστής-φονιάς, το είχε πουλήσει για είκοσι ευρώ για να εξασφαλίσει τη δόση των παραισθήσεων μέσα στις οποίες ήταν παγιδευμένος.

Ο καταστηματάρχης είχε αλλάξει την κάρτα sim

Ο καταστηματάρχης κάπου στις οδούς Μενάνδρου η Γερανίου, είχε αλλάξει την κάρτα SIM και είχε ενεργοποιήσει από την αρχή το κινητό προκειμένου να λειτουργήσει με νέα κάρτα και νέο κωδικό.

Είχε δώσει στίγμα στην κεραία της Ομόνοιας

Είχε ήδη δώσει 1,5 ώρα μετά το φόνο που συντάραξε την κοινωνία το στίγμα του για πολύ λίγο στην κεραία της Ομόνοιας, σαν να το άνοιξε ο 58χρονος

Η επιπλέον έρευνα που άνοιξε τον δρόμο για την εξιχνίαση

Το στοιχεία που άνοιξε διάπλατα το δρόμο για την εξιχνίαση του φρικτού εγκλήματος και τη σύλληψη του δράστη, ήταν μια επί πλέον έρευνα των αστυνομικών που είχαν αναλάβει τις έρευνες.

Με φορητή συσκευή πήγαν στους επίμαχους δρόμους της Ομόνοιας

Βέβαιοι ότι το κινητό της Δώρας, προϊόν ληστείας μετά φόνου, είχε πουληθεί κάπου στα καταστήματα της Ομόνοιας και δη στους δύο προαναφερθέντες δρόμους, με ειδική φορητή  συσκευή, έφθασαν στα καταστήματα.

Από τον αριθμό του κινητού,  σύμφωνα με το Βήμα, γνώριζαν ήδη τον κωδικό ΙΜΕΙ της συσκευής.

Και με τον τρόπο αυτό, αναφέρουν πληροφορίες εντοπίστηκε η νέα κάρτα SIM, που είχε τοποθετηθεί στο κινητό και είχε ενεργοποιηθεί.

Από κάμερες είδαν το πρόσωπο του πωλητή- δράστη του φόνου

Ήταν πια βέβαιοι ότι το κινητό ήταν στο κατάστημα. Από τις κάμερες αλλά και από στοιχεία της έρευνας, εξασφάλισαν κάπως θολό το πρόσωπο στην κάμερα του άνδρα που το πούλησε.

Συνέκριναν την εικόνα με σεσημασμένων, για κλοπές, ληστείες του δρόμου η ναρκωτικά.

Ταυτοποιήθηκε η εικόνα του βίντεο με φωτογραφία

Ταυτοποιήθηκε η εικόνα του βίντεο με τη φωτογραφία του 58χρονου, αρμένικης καταγωγής, ο οποίος οδηγείται σήμερα το πρωί στον εισαγγελέα με βαριές κατηγορίες για ανθρωποκτονία μετά ληστείας, οπλοφορία, οπλοχρησία κλπ.

Κάποιος τον γνώριζε

Αναζητήθηκε από ομάδες αστυνομικών σε στέκια τοξικομανών. Κάποια στιγμή ένας νεαρός που συχνάζει σε τέτοιες πιάτσες, είπε στους αστυνομικούς ότι τον γνωρίζει.

Έτσι, ομάδα πέντε αστυνομικών έφθασε στη Ριζούπολη και ενώ ο 58χρονος βάδιζε με έναν καφέ στα χέρια, έπεσαν πάνω του και τον συνέλαβαν.

Ομολόγησε το έγκλημα: «Η Δώρα αντέδρασε»

Ομολόγησε στη διάρκεια της ανάκρισή του. Κατά τα πρώρα στοιχεία είπε ότι βρισκόταν στο νεκροταφείο και αναζητούσε κάποιο θύμα ιδίως γυναίκα για να αρπάξει τσάντα και κινητό.

Όταν όταν άρπαξε το κινητό της Δώρας, την οποία δεν είχε ξαναδεί, εκείνη αντέδρασε και αντέδρασε έντονα να το πάρει και τότε «χωρίς να έχει συναίσθηση» και φοβούμενος ότι θα προδοθεί, και ευρισκόμενος σε κατάσταση αμόκ καθώς έψαχνε τη «δόση» του, την χτύπησε με το μαχαίρι χωρίς να θυμάται πόσες φορές.

Έχει οδηγηθεί πολλές φορές στη διακιοσύνη

Ο δράστης που πάγωσε στις 18 Οκτωβρίου το πανελλήνιο με το άγριο έγκλημα και θύμα μια ανύποπτη κοπέλα,  έμενε στη Ν. Ιωνία.

Πολλές φορές έχει οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη  για υποθέσεις ναρκωτικών και κλοπών.

Διακίνηση 11 κιλών χασίς

Παλαιότερα, κατηγορήθηκε   για  διακίνηση 11 κιλών χασίς, για κλοπές και ληστείες του δρόμου ενώ πρόσφατα, αναζητήθηκε από την αστυνομία για διαρρήξεις αυτοκινήτων σε Μαρούσι και άλλες περιοχές.

Υπήρξε κρατούμενος στις φυλακές Χαλκίδας καθώς στην κατοχή του είχε βρεθεί ποσότητα ηρωίνης.

Ταυτοποίηση και γενετικού υλικού

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη ταυτοποιήθηκε και DNA του δράστη σε χαρτοπετσέτα που βρέθηκε κοντά στο σημείο του φρικτού εγκλήματος, αλλά και σε σημείο του μανδρότοιχου του Κοιμητηρίου τον οποίο υπερπήδησε για να διαφύγει πιθανόν με μοτοποδήλατο.

ΕΛΑΣ: Ήταν ο εφιάλτης των γυναικών στα νεκροταφεία

Πηγές της Αστυνομίας ανέφεραν ότι ο συγκεκριμένος 58χρονος, παγιδευμένος στην κόλαση των ναρκωτικών, αλλά όχι σε πλήρη κατάρρευση, είχε μετατραπεί σε εφιάλτη των νεκροταφείων!

Άρπαζε τσάντες κοντά σε μνήματα

ΣΕ άλλα νεκροταφεία έστηνε ενέδρες και μόλις έβλεπε κάποια γυναίκα πονεμένη και μόνη στο μνήμα αγαπημένου της, ορμούσε, άρπαζε την τσάντα και εξαφανιζόταν.

Πήγαινε Ομόνοια για αγορά ναρκωτικών

Όταν και αν έβρισκε κινητό τηλέφωνο πήγαινε στην Ομόνοια για να εξοικονομήσει 20 ευρώ να αγοράσει ναρκωτικά.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις