Βγήκε η απόφαση για τον Γιώργο και Ανδρέα Κουρή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βγήκε η απόφαση για τον Γιώργο και Ανδρέα Κουρή

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσαν οι Γιώργος Κουρής και Ανδρέας Γ. Κουρής τονίζουν ότι αθωώθηκαν για το αδίκημα της μη απόδοσης παρακρατούμενου Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών του τηλεοπτικού σταθμού «Άλτερ». Ακολουθεί το δελτίο τύπου: “Μετά από μία μακρά ακροαματική διαδικασία ενός έτους, αθώοι κρίθηκαν από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών οι Γεώργιος και Ανδρέας Κουρής για […]

08.11.2017 | 14:51

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσαν οι Γιώργος Κουρής και Ανδρέας Γ. Κουρής τονίζουν ότι αθωώθηκαν για το αδίκημα της μη απόδοσης παρακρατούμενου Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών του τηλεοπτικού σταθμού «Άλτερ».

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

“Μετά από μία μακρά ακροαματική διαδικασία ενός έτους, αθώοι κρίθηκαν από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών οι Γεώργιος και Ανδρέας Κουρής για το αδίκημα της μη απόδοσης παρακρατούμενου Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (Φ.Μ.Υ.) του τηλεοπτικού σταθμού «Άλτερ».

Οι δυο επιχειρηματίες, ως μη εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ. της εισηγμένης στο Χ.Α.Α. εταιρίας «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.», κατηγορούνταν για ηθική αυτουργία στο αδίκημα της μή απόδοσης Φ.Μ.Υ., πείθοντας δήθεν τον τότε Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του καναλιού Κωνσταντίνο Γιαννίκο να μην καταβάλει το φόρο που αφορούσε στη διαχειριστική περίοδο από 01.02.2011 έως 30.09.2011.

Πρόκειται για την γνωστή υπόθεση, που αδίκως, όπως αποδείχθηκε, στέρησε για 47 ημέρες την ελευθερία πατέρα και υιού Κουρή και προκάλεσε την αναστάτωση του νομικού και επιχειρηματικού κόσμου της χώρας.

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι Θεμιστοκλής Σοφός και Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσαν: «Πρόκειται για μία ορθή δικαστική κρίση, γιατί η υποχρέωση απόδοσης Φ.Μ.Υ. προϋποθέτει την πραγματική καταβολή μισθού και την πραγματική παρακράτηση επ’ αυτού Φ.Μ.Υ. και όχι λογιστικούς – θεωρητικούς μισθούς και, αντίστοιχα, ανύπαρκτες παρακρατήσεις Φ.Μ.Υ.».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ώρα για Χαλάρωση και Έμπνευση με τα Καλύτερα Καλοκαιρινά Βιβλία από το Online Βιβλιοπωλείο Πατάκη 08.11.2017 | 14:51
Γυναικεία Παπούτσια με Στυλ, Άνεση και Ποιότητα 08.11.2017 | 14:51
Σπουδές Ψυχολογίας με Προοπτική στο Dei College 08.11.2017 | 14:51
«Να καλέσουμε τον Ρότζερ Γουότερς των Pink Floyd, τον ΛΕΞ και τον Μιθριδάτη» στο φεστιβάλ της Νεολαίας, πρότεινε σύνεδρος του ΣΥΡΙΖΑ 08.11.2017 | 14:51
Μπισμπίκης: Κατεβαίνοντας σε πορείες “εξοφλώ” το γραμμάτιο της συνείδησής μου – Θα ήθελα να είμαι στην πορεία προς τη Γάζα 08.11.2017 | 14:51
Κασσελάκης για ΣΥΡΙΖΑ: “Αν γίνονταν σήμερα εκλογές, το Κίνημα Δημοκρατίας θα τον ξεπερνούσε” 08.11.2017 | 14:51
Ο Γιώργος Χρανιώτης στην αποστολή προς τη Γάζα –«Δεν μπορώ να κάτσω στα αυγά μου και να βλέπω τη γενοκτονία» 08.11.2017 | 14:51
Η περιγραφή του Νίκου Παππά στην ανθρωπιστική πορεία προς τη Γάζα: «Όταν αντισταθήκαμε, άρχισε το ξύλο – Δεν μας έφαγε τα σωθικά ο φόβος» 08.11.2017 | 14:51
Exit mobile version