Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / PLUS / Ανακαλύφθηκε ο δεύτερος πιο μακρινός γαλαξίας στο σύμπαν
PLUS

Ανακαλύφθηκε ο δεύτερος πιο μακρινός γαλαξίας στο σύμπαν

Έναν γαλαξία σε απόσταση 12,8 δισεκατομμυρίων ετών φωτός, ο οποίος είναι ο δεύτερος πιο απομακρυσμένος στο χώρο και στο χρόνο που έχει βρεθεί ποτέ στο σύμπαν ανακάλυψαν αστρονόμοι από τις ΗΠΑ, το Μεξικό και την Ευρώπη. Ο γαλαξίας αυτός ονομάζεται G0983808, έχει ηλικία 13,7 δισ. ετών και σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι πιθανόν ένας από τους […]

Έναν γαλαξία σε απόσταση 12,8 δισεκατομμυρίων ετών φωτός, ο οποίος είναι ο δεύτερος πιο απομακρυσμένος στο χώρο και στο χρόνο που έχει βρεθεί ποτέ στο σύμπαν ανακάλυψαν αστρονόμοι από τις ΗΠΑ, το Μεξικό και την Ευρώπη.

Ο γαλαξίας αυτός ονομάζεται G0983808, έχει ηλικία 13,7 δισ. ετών και σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι πιθανόν ένας από τους πρώτους που υπήρξαν και μπορούσε να γεννά πολλά αστέρια.

Η αρχική ανακάλυψη έγινε από το διαστημικό τηλεσκόπιο «Χέρσελ» και μετά από πιο λεπτομερείς παρατηρήσεις με τη μέθοδο του βαρυτικού φακού, το μεγάλο τηλεσκόπιο LMT, διαμέτρου 50 μέτρων που έχει τοποθετηθεί στην κορυφή ενός ανενεργού ηφαιστείου στο Μεξικό, οδήγησε στη μεγάλη αυτή ανακάλυψη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό αστρονομίας «Nature Astronomy».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις