Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / «Λάθος οι εκτιμήσεις του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής»
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Λάθος οι εκτιμήσεις του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής»

Λάθος χαρακτηρίζει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τις εκτιμήσεις του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής για το ύψος των τόκων που καλείται να πληρώσει η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια. Ο  κ. Τσακαλώτος αναφερόμενος στις προβλέψεις της τριμηνιαίας έκθεσης που εκδόθηκε χθες από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών, σημειώνει πως πρόκειται για λάθος υπολογισμούς. […]

Λάθος χαρακτηρίζει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τις εκτιμήσεις του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής για το ύψος των τόκων που καλείται να πληρώσει η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια.

Ο  κ. Τσακαλώτος αναφερόμενος στις προβλέψεις της τριμηνιαίας έκθεσης που εκδόθηκε χθες από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών, σημειώνει πως πρόκειται για λάθος υπολογισμούς.

«Το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής οδηγήθηκε σε λανθασμένες εκτιμήσεις, αξιοποιώντας στοιχεία του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρήματος που είχαν μεταβιβαστεί στη Βουλή το 2014.

Έτσι εκτινάσσει τους τόκους στα 84,3 δισεκατομμύρια ευρώ την χρονική περίοδο 2021-2026», σημειώνει.

Στην έκθεση τονίζεται ότι η ελάφρυνση του χρέους, μετά την έξοδο από το πρόγραμμα είναι  αναγκαία όχι τόσο γιατί σήμερα η επιβάρυνση του προϋπολογισμού για πληρωμή τόκων είναι δύσκολα διαχειρίσιμη, αλλά και διότι θα εκτιναχθεί σε δυσθεώρητα ύψη μετά το 2021 και δίχως σοβαρή ελάφρυνση, η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις