Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Δέσμευση Τσακαλώτου για προστασία συμβολαιογράφων και συνέχιση των πλειστηριασμών
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Δέσμευση Τσακαλώτου για προστασία συμβολαιογράφων και συνέχιση των πλειστηριασμών

Το θέμα των πλειστηριασμών και των επιθέσεων που έχουν δεχτεί συμβολαιογράφοι τέθηκε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρέμβαση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, έκανε για το θέμα και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος φέρεται να ζήτησε εφαρμογή των νόμων και συνέχιση των […]

Το θέμα των πλειστηριασμών και των επιθέσεων που έχουν δεχτεί συμβολαιογράφοι τέθηκε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρέμβαση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, έκανε για το θέμα και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος φέρεται να ζήτησε εφαρμογή των νόμων και συνέχιση των πλειστηριασμών και των μεταρρυθμίσεων.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης έγινε σαφές από τις δηλώσεις του Γ. Ντάισελμπλουμ ότι ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος δεσμεύτηκε να λάβει δράση για την προστασία των συμβολαιογράφων, οι οποίοι απειλούνται με επιθέσεις.

«Tα σήματα είναι πολύ θετικά αλλά υπάρχει ακόμα μεγάλος όγκος εργασίας κυρίως σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων» είπε ο Γ. Ντάισελμπλουμ, επισημαίνοντας ότι «υπάρχει δέσμευση από όλους για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης κατά προτίμηση πριν από το τέλος του χρόνου» είπε ο ίδιος.

Από την πλευρά του και ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί αναφέρθηκε στη «σημαντική πρόοδο» που σημειώθηκε κατά την πρώτη φάση της αξιολόγησης τον Οκτώβριο, κατά την οποία όλες οι πλευρές εργάστηκαν με «εποικοδομητικό τρόπο».

Τέλος, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ χαιρέτισε την πρόοδο που καταγράφηκε στην αποστολή των θεσμών στην Αθήνα και υπενθύμισε την πρόσφατη εκταμίευση των 800 εκατ. για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου που εκκρεμούσαν από την Τρίτη δόση του προγράμματος.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις