Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / “Μίλησε” η βαλιστική: Η γνωστή οργάνωση πίσω από την ένοπλη επίθεση κατά των ΜΑΤ
ΕΛΛΑΔΑ

“Μίλησε” η βαλιστική: Η γνωστή οργάνωση πίσω από την ένοπλη επίθεση κατά των ΜΑΤ

Του Πέτρου Καρσιώτη Οι υποψίες και οι εκτιμήσεις της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, τις οποίες ανέδειξε από το βράδυ της Δευτέρας η Alphafreepress, έγιναν βεβαιότητα. Η Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας, όπως αποκαλείται, βρίσκεται πίσω από την ένοπλη επίθεση κατά αστυνομικών των ΜΑΤ, που φρουρούσαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη. Από τύχη δεν υπήρξαν τραυματίες ή νεκροί […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι υποψίες και οι εκτιμήσεις της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, τις οποίες ανέδειξε από το βράδυ της Δευτέρας η Alphafreepress, έγιναν βεβαιότητα.

Η Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας, όπως αποκαλείται, βρίσκεται πίσω από την ένοπλη επίθεση κατά αστυνομικών των ΜΑΤ, που φρουρούσαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη.

Από τύχη δεν υπήρξαν τραυματίες ή νεκροί

Μια επίθεση που από τύχη δεν είχε βαριά τραυματίες η και νεκρούς κι αυτό χάρη στην παρατηρητικότητα του σκοπού του λεωφορείου ο οποίος την τελευταία στιγμή αντελήφθη τις προθέσεις του ενόπλου που πλησίαζε και έπεσε κάτω,  φωνάζοντας στους συναδέλφους τους.

Σύγκριση των καλύκων στα εγκληματολογικά εργαστήρια

Έτσι, λοιπόν, από τη σύγκριση των τριών καλύκων από πολεμικό όπλο τύπου καλάσνικοφ που βρέθηκαν  στον τόπο της επίθεσης και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη χθεσινοβραδινή ένοπλη επίθεση σε βάρος αστυνομικών που εκτελούσαν υπηρεσία στα κεντρικά γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι το ίδιο όπλο (τύπου πολεμικού τυφεκίου διαμετρήματος 7,62 mm Kalashnikov) το οποίο χρησιμοποιήθηκε στις παρακάτω ένοπλες επιθέσεις:

Πού είχε χρησιμοποιηθεί το ίδιο πολεμικό όπλο

  • την 25-05-2014 κατά των κεντρικών γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ.,
  • την 31-07-2016 κατά των γραφείων της Πρεσβείας του Μεξικού και
  • την 10-01-2017 σε βάρος αστυνομικών που εκτελούσαν υπηρεσία στα κεντρικά γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Στις δύο πρώτες είχε αναλάβει την ευθύνη η «Επαναστατική Αυτοάμυνα»

Στις δύο πρώτες περιπτώσεις υπήρξε ανάληψη ευθύνης από την τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα»

Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.)

Οι έρευνες συνεχίζονται.

Ένα τέταρτο πριν τις οχτώ η επίθεση

Η ένοπλη επίθεση ξετυλίχθηκε  στις 19:45 χθες το απόγευμα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, δύο άτομα που φορούσαν μαύρα ρούχα,  έφθασαν στη συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Ανδρέα Μεταξά, με μοτοσυκλέτα.

Από απόσταση περίπου 40 μέτρων

Ο συνεπιβάτης, κατέβηκε και από απόσταση περίπου 40 μέτρων, πυροβόλησε εναντίον του αστυνομικού «παρατηρητή», που στεκόταν στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Διδότου, όπως συνηθίζεται για να ενημερώνει τους συναδέλφους του σε ενδεχόμενη επίθεση κουκουλοφόρων.

Μετά τους πυροβολισμούς διέφυγε με μοτοσυκλέτα

Μετά τους πυροβολισμούς ο δράστης επιβιβάστηκε στην μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού και εξαφανίστηκαν αναπτύσσοντας ταχύτητα κινούμενοι από την οδό Βαλτετσίου. Η χρονική διάρκεια της επίθεσης δεν φαίνεται να ξεπέρασε τα… 90 δευτερόλεπτα!

Υπουργός και αρχηγός της ΕΛΑΣ στην Κρήτη

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντίνος Τσουβάλας, βρίσκονταν στην Κρήτη σε μία έκθεση ζωγραφικής για την οδική ασφάλεια, όταν ενημερώθηκαν για την τρομοκρατική επίθεση.

Εσπευσμένα επέστρεψαν στην Αθήνα

Εσπευσμένα πήραν το αεροπλάνο της επιστροφής με τον αρμόδιο υπουργό να δηλώνει: «Γίνονται όλες οι αναγκαίες ενέργειες για να εντοπιστούν τόσο οι δράστες όσο και όποιοι πιθανόν κρύβονται από πίσω. Δεν θα ανεχτούμε από κανέναν να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων της αστυνομίας και των απλών πολιτών».

Οι συμπτώσεις με τις συλλήψεις για τρομοκρατία

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν χωρίς προς το παρόν να το συνδέουν, την σύλληψη του 29χρονου Κώστα Γιαγτζόγλου, που συνελήφθη πρόσφατα για την αποστολή τρομο φακέλων στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και ευρωπαίους αξιωματούχους.

Και όταν είχε συλληφθεί η Πόλα Ρούπα

Η ίδια οργάνωση είχε βάλει κατά της κλούβας των ΜΑΤ στο ΠΑΣΟΚ και πάλι λίγες ημέρες μετά την σύλληψη της Πόλας Ρούπα τον περασμένο Ιανουάριο.

Προς το παρόν θεωρείται σύμπτωση…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις